IŞİD'in esiri 6 Ezidi Kürt kadın dokuz yıl sonra kurtarıldı

IŞİD'in esiri 6 Ezidi Kürt kadın dokuz yıl sonra kurtarıldı
IŞİD'in 2014'te esir aldığı altı Ezidi Kürt kadın kurtarılarak Erbil'e götürüldü. Ezidi insan hakları savunucusu Nadia Murad'ın, açıklamasında Türkiye ye de teşekkür etmesi dikkat çekti.

TİGRİS HABER - IŞİD'in esir aldığı 6 Ezidi Kürt kadın, sekiz buçuk sene sonra kurtarıldı. Ezidi Soykırımı'ndan kurtulmuş isimlerden biri olan Nobel Barış Ödülü sahibi insan hakları savunucusu Nadia Murad, kadınların 2014'te Suriye ve Irak'ta esir alındığını açıkladı. Murad'ın açıklamasında, kadınların kurtarılması konusunda Türkiye'ye de teşekkür etmesi dikkat çekti.

Haberi 'Nadia'nın Girişimi' (Nadia's Initiative) isimli vakfının internet sitesinden ve Twitter hesabından duyuran Murad, altı kadının henüz reşit olmadıkları 2014'te IŞİD tarafından kaçırılarak Suriye ve Irak'tan çıkarıldıklarını, sekiz buçuk yıl sonra, cumartesi sabahı kurtarıldıklarını duyurdu. Açıklamada, kadınların ailelerine kavuşmak üzere uçakla Erbil'e götürüldükleri ve psikolojik destek aldıkları belirtildi.

Türkiye'nin ne gibi bir rol oynadığını açıklamadı

Murad, esir alınan Ezidi kadınların kurtarılması için bir ofis kuran Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'ye teşekkür etti. Nadia Murad'ın, Türkiye'ye de teşekkür etmesi dikkat çekti. Ancak Murad, Türkiye'nin kurtarma operasyonunda ne gibi bir rol oynadığını açıklamadı; "Aynı zamanda, bu kadınların güvenliğe kavuşturulmasında önemli bir yol oynayan Türk yetkililerin desteğine de müteşekkiriz" ifadeleriyle yetindi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.