DEDAŞ, Memur Remzi’nin psikolojisini bozdu!

DEDAŞ, Memur Remzi’nin psikolojisini bozdu!
Müteahhit Remzi Durmaz’ın 1987’de sattığı dairelerin sahipleri, abonelikleri üzerlerine almayınca DEDAŞ, müteahhitle aynı isimli vatandaşa 250 bin TL borç çıkardı.

Salih Yeşil-Özel

TİGRİS HABER- Müteahhit Remzi Durmaz’ın 1987’de sattığı dairelerin sahipleri, abonelikleri üzerlerine almayınca DEDAŞ, müteahhitle aynı isimli vatandaşa 250 bin TL borç çıkardı, 44 kez icraya verdi. Mahkemenin 10 defa ‘kötü niyet’ tazminatına mahkûm ettiği DEDAŞ, icra göndermekten vazgeçmedi.

Remzi Durmaz'ın ad ve soyadı benzerliğinden dolayı başına gelmeyen kalmadı. Durmaz, PTT'de bir memur olarak hayatını sürdürürken, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (DEDAŞ) 11 elektrik abonesinin kullandığı elektrik faturası, faturaların faizi, kaçak kullanım cezasını kendisine göndermesiyle sarsıldı. İlki 2016'da gönderilen faturalara önce anlam veremeyen Durmaz, faturaların devam etmesiyle durumu araştırmaya başladı. Durmaz, Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde 1987'de, Durmaz, Gap ve Remzi Bey apartmanlarını yapan ve kendisiyle aynı ismi taşıyan müteahhit Remzi Durmaz'ın bu apartmanlarından daire satın alanların bir kısmının, elektrik aboneliklerini kendi üzerlerine almadığını öğrendi. 2016'ya kadar bu aboneliklerin faturaları düzenli ödenirken, bu tarihten sonra 11 abone faturalarının düzenli ödemeyince DEDAŞ, alacaklarını tahsil etmek için müteahhit Remzi Durmaz'la aynı isim ve soyadını taşıyan PTT'de memur Remzi Durmaz'ın peşine düştü.

Ev ve maaşa haciz geldi

DEDAŞ, alacakları için 11 abonenin kullandığı ve yaklaşık 250 bin TL tutan 43 faturanın tahsil edilmesi için Durmaz'ı icraya verdi. 2 fatura borcundan Durmaz'ın maaşına ve evine haciz kararı aldıran DEDAŞ, her bir faturanın borcunun tahsili için haciz işlemleri başlatarak haciz sırasına koydu. Maaşa getirilen haczin, maaşın dörtte birini geçmemesini zorunlu kılan yasal düzenleme nedeniyle biri 30 bin diğeri 3 bin TL olmak üzere iki faturanın tahsili için Durmaz'ın maaşına haciz kararı aldırdı. Durmaz'ın maaşından iki faturanın borcu nedeniyle her ay bin 450 ile bin 500 TL arası kesinti yapılmaya başladı.

Haksız bildirimden davayı kazandı

Durmaz, en düşüğü 500 en yükseği ise 140 bin TL olan 43 faturanın kendisinden tahsil edilmemesi için defalarca DEDAŞ'ın kapısını çaldı. Durmaz, müteahhit Remzi Durmaz ile kendisinin aynı kişi olmadığına, o aboneliklerin de kendisine ait olmadığına inandıramadığı gibi DEDAŞ'ın avukatından "Ne yapıyorsan yap, git mahkemeye başvur" yanıtını aldı. Durmaz da öyle yaptı. Biri 30 bin TL diğer 3 bin TL olan faturalar için maaşına haciz gelince Durmaz, haciz sırası bekleyen ve icrada olan diğer faturanın durdurulması için mahkemeye başvurdu. Maddi ve maddi tazminat davası açan Durmaz, haksız bildirimden dolayı DEDAŞ'ı 4 bin 500 TL tazminata mahkûm etti. Mahkeme, maddi tazminatı ise henüz zarar oluşmadığı için maddi tazminatı reddetti. DEDAŞ, karara itiraz ederek İstinafa taşıdı. İstinaf itirazı reddetti. Ret etmesine rağmen DEDAŞ'ın icra işlemleri bitmedi. Mahkemenin kararından sonra icra için maaşından yapılan kesintileri isteyen Durmaz’a DEDAŞ ödeme yapmaya yanaşmadı. Vergi kesintilerinden sonra kalan miktarı ödemeyi Durmaz’a önerdi, ancak Durmaz bunu kabul etmedi. Durmaz, bir davada kendisinden yapılan kesintilerin tamamının ödenmesi için mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor.

DEDAŞ ‘kötü niyet’ tazminatına mahkumedildi

DEDAŞ mahkeme kararına rağmen icra işlemlerini sürdürünce Durmaz, aboneliklerin kendisine ait olmadığının tespiti için menfi tespit davası açtı. Diyarbakır Asliye Hukuk Mahkemesine taşından 11 dosyadan 10’unda mahkeme, abonelerin Durmaz’a ait olmadığına karar verdi. Mahkeme, 6 dosyada DEDAŞ’ı bin 720 TL tazminata mahkum etti. İstinaf yolu kapalı olan dosyalarda karar kesinleşti. 4 dosya için de DEDAŞ’ı 4 bin 500 TL tazminata mahkûm etti. Ancak, bu 4 dosya için İstinaf Mahkemesine itirazda bulundu.

DEDAŞ yine icrayla kapısına dayandı

Durmaz, aboneliklerin kendisine ait olmadığının mahkeme tarafından tespit edilmesiyle “her şey bitti” derken, DEDAŞ bir kez daha 901 TL’lik bir faturayla icra yoluyla Durmaz’ın kapısına dayandı.

‘Bu artık bir kasıttır’

İcra dosyalarıyla itibarının kalmadığını belirten Durmaz, “Ben artık bunun bir yanlışlıktan kaynaklandığını düşünmüyorum. Bu artık bir kasıttır. İtibarımı bitirme yoluna gittiler. Bunlardan dolayı eşimle aram bozuldu. PTT’de çalışmam nedeniyle PTT’ye gelen bütün dosyalarımı arkadaşlar görüyor, onlar arasında alay konusu oldum. İcra yüzünden konut kredisi çekemedim.” ifadelerini kullandı.

‘Psikolojim bozuldu’

İcradan dolayı psikolojisinin bozulduğunu vurgulayan Durmaz, “Ruhsal olarak çöktüm. Bir değil, iki değil, defalarca aynı durum. Bundan dolayı psikolojim bozuldu. Her gün telefonla bu dosyalar için beni adeta taciz ediyorlar. O binaların yapıldığı tarih 1987’dir. Ben o tarihte daha reşit bile değildim. Nasıl abonelik yapabilirim ki? Ben DEDAŞ’ın avukatıyla görüştüm. Bana icrayı kaldıracaklarını söyledi. Ama icra gelmeye devam ediyor. Bir an önce bu duruma son verilmesini istiyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.