İskenderoğlu, çiftçinin sıkıntısı için TBMM’ye çıkarma yaptı

İskenderoğlu, çiftçinin sıkıntısı için TBMM’ye çıkarma yaptı
Diyarbakır Yenişehir ilçe Ziraat Odası Başkanı Süleymen İskenderoğlu, çiftçinin içinde bulunduğu zor durumu anlatmak ve çözüm yolları bulmak için çareyi TBMM kapısına gitmekte buldu.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - Diyarbakır Yenişehir ilçe Ziraat Odası Başkanı Süleymen İskenderoğlu, çiftçinin içinde bulunduğu zor durumu anlatmak ve çözüm yolları bulmak için çareyi TBMM kapısına gitmekte buldu. İskenderoğlu, Meclis’te Diyarbakır Milletvekilleri ile tek tek görüşerek destek istedi. İskenderoğlu, “Çiftçi uçurumun kenarında değil, dibinde debeleniyor” dedi.

Diyarbakır’da sık sık çiftçilerin sorunlarını dile getiren Yenişehir İlçe Ziraat Odası Başkanı Süleymen İskenderoğlu, çözüm yolları tıkanınca çareyi Ankara’ya çıkarma yapmakta buldu. İskenderoğlu, TBMM’de, Adalet ve Kalkınma partisi Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Suna Kepolu Ataman, Yeşil Sol Parti Milletvekilleri Adalet Kaya, Mehmet Kamaç, Cumhuriyet Halk partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu ile görüştü. Siyasilerin yanı sıra Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile de görüşen Süleyman İskenderoğlu, Genel Başkanın sorunlara hâkim olduğunu, en kısa sürede çiftçinin sorunları ile ilgili açıklama yapacağını söyledi.

kamac-tigris.jpeg

Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili Mehmet Kamaç

Pamuk ve Mısır çiftçiyi batırdı

İskenderoğlu, TBMM’de Diyarbakır Milletvekilleri ile yaptığı görüşmelerde, çiftçinin sıkıntıları ile ilgili verdiği bilgileri Tigris Haberle paylaştı. İskenderoğlu, özellikle pamuk ve mısır konusunda çiftçinin büyük zararlara uğradığını ifade ederek şöyle dedi;

“2022 yılında pamuğun kilo fiyatı 21-22 TL’ydi. 2023 yılında bu rakam 18 TL’ye düştü. Buna karşılık girdi maliyetleri yüzde 110 ila 130 arasında yükseldi. Rakamlara baktığımızda, verilen fiyatlar ve girdi maliyetleri durumu ortaya koyuyor. Yani çiftçi uçurumun kenarında değil, bizatihi uçurumun dibinde. Aynı şey Mısır içinde geçerli. TMO’nun alımları ile ilgili sıkıntıları zaten bilmeyen yok, sağır-sultan işitti. Diyarbakır’da aylardır anlatıyorum, çözüm bulamıyorum, gidip birde başkentte ülkeyi yöneten makamda Milletvekilleri ile paylaştım. Sorunu bildiklerini, çözüm için çaba sarf edeceklerini söylediler. İlgilerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Hiç ayırım yapmadan bütün partilerin Milletvekillerini ziyaret ettim, çünkü sorun Diyarbakır’ın ortak sorunu.”

kepoglu-tigris.jpeg

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu

Destekleme pirimi 5 TL’ye çıkarılmalı

Süleyman İskenderoğlu, çiftçinin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve ziraat bankalarına olan borçlarına da çözüm bulunması gerektiğini, özellikle pamuk destekleme pirimi konusunda da Milletvekillerini bilgilendirdiğini ifade etti. İskenderoğlu, pamuk destekleme pirimi olarak çiftçiye kilogram başı 1 lira 6 kuruş verildiğini, bu rakamın 5 TL’ye çıkarılması gerektiği konusunda ilgili makamlara başvuru yaptığını, çiftçinin bu rakamlarla kendisini kurtarma imkânı bulacağını da sözlerine ekledi. İskenderoğlu, “Özellikle bu konuyu da Milletvekillerimize aktardım. Bu talebimizi Tarım Bakanlığına aktarmalarını talep ettim. Desteklerini bekliyoruz” dedi.

ensarioglu-tigris.jpeg

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu

Bayraktar ile görüşme

Süleyman İskenderoğlu, Milletvekilleri ile yaptığı görüşmeden sonra Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ı da ziyaret ederek sorunları paylaştığını da aktardı. Bayraktar’ın konuya hâkim olduğunu anlatan İskenderoğlu, Genel Başkanın yakında çiftçinin genel sorunları ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunacağını da ifade etti.

bayraktar-tigris.jpg

Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.