İskenderoğlu: DEDAŞ, çiftçinin parasını hesabına aktardı!

İskenderoğlu: DEDAŞ, çiftçinin parasını hesabına aktardı!
Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçi ve üreticilere verdiği mazot-gübre desteğinin, DEDAŞ tarafından el konulduğunu öne sürdü.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçi ve üreticilere mazot-gübre desteği olarak vermiş olduğu paraların, Dicle Elektrik A.Ş tarafından kendi hesaplarına aktardıklarını söyledi. DEDAŞ’a borcu olduğu için birçok çiftçinin desteğine şirket tarafından el konulduğunu ifade eden İskenderoğlu, “ Tarım Bakanlığı’nın çiftçi ve üreticilerimize vermiş olduğu mazot gübre-desteği, DEDAŞ’a kendi hesabına aktardı. DEDAŞ’a borcu olan çiftçilerimizin parasına el konuldu. Buna tepkiliyiz, bunu kabul etmemiz söz konusu değil. Dicle Elektrik acilen kendine gelmeli, bu depremden ve olağan üstü halden dolayı acilen çiftçilerimizin parası hesaplarına yatırılmalı. buradan Diyarbakır milletvekillerine, valiye, Tarım Bakanlığı’na ve Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum: Afet bölgesine gönderilen paralara DEDAŞ el koydu. Birçok çiftçimiz depremden etkilendi, yapılır mı bu? Siyasetçiler nerede? Bu çiftçinin hakkını kim koruyacak?” dedi.

"Kayyum atansın"

Yetkililere seslenen İskenderoğlu şöyle dedi: “DEDAŞ’a kayyum atanmalı, DEDAŞ kamulaştırılmalı. Yurttaşların bu şirketten kurtulması lazım. Her kesimi perişan etti bu şirket. İlgili siyasilere, yetkililere sesleniyorum, DEDAŞ bir an önce kamulaştırılmalı.” (Tigris Haber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum