İSO’dan Diyarbakır’a işbirliği ziyareti

İSO’dan Diyarbakır’a işbirliği ziyareti
İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve Tekstil / Giyim Eşyası Meslek Komite üyelerinden oluşan heyet, GÜNTİAD’ı ziyaret ederek, dernek üyelerine ait işyerlerinde bir araya geldi.

Mevlüt Bağırmaz

TİGRİS HABER - GÜNTİAD (Güneydoğu Sanayi Tekstilci İşadamları Derneği)’nin daveti üzerine Diyarbakır’a gelen İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Öz hamaratlı ve yönetim kurulu üyeleri, GÜNTİAD Başkanı Sezai Ayas’a ait Seteks’i, Ünteks, Jiber ve Miray Tekstil’i ziyaret etti.

whatsapp-image-2023-10-04-at-10-20-49-1.jpeg

Kaynaklar verimli kullanılmalı

Tekstil ve Sanayii sektöründe güç birliğinin arttırılması için Diyarbakır’a gelen heyet, daha sonra Jiber de düzenlenen toplantıya katıldı. İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, Diyarbakır’a geliş amaçlarının işbirliği yapmak olduğunu ifade etti. Türkiye’de kaynak sorunun olmadığını söyleyen Özhamaratlı, kaynakların verimli şekilde kullanılır hale getirmek için Diyarbakır’da üretim yapan firmalarla ortak çalışmalar başlatacaklarını dile getirdi.

Mevcut kapasiteler değerlendirilecek

Özhamaratlı, “İstanbul’da birçok firmamızda üretim sıkıntısı var. Personel bulma noktasında sorunlar yaşıyoruz. İsteyip de genişleyemeyen firmalarımız var. Burada yatırım yapmak yerine burada hali hazırda mevcut olan kapasiteleri değerlendirmek aslında ülke adına da yapılması gereken en doğru iş diye düşünüyorum’ dedi.

‘Birlikte güç olacağız’

GÜNTİAD adına konuşan Jiber Tekstil Firma Sahibi İhsan Uğurlu, ziyarete önem ve anlam verdiklerini belirterek, “İstanbul Sanayi Odası ile el birliği yaparsak çok başarılı oluruz. Diyarbakır’da Tekstil’in kesinlikle önünün açılması gerektiğini düşünüyoruz. Sektörümüzde yaşanan kriz ancak Diyarbakır ve İstanbul’un gücünün birleşerek üstesinden geleceğine inanıyoruz. Bizim sık sık bir araya gelmemiz gerekiyor. Burada dayanışmaya ve güç birliğine inanan insanlar bir araya gelmiş bulunmakta. Bu görüşmelerden sonra sektörümüzün yarını adına çok güzel şeylerin olacağına inanıyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.