İsraf mı, düzenleme mi?

İsraf mı, düzenleme mi?
Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi’nde bulunan Sanat Sokağı yeniden düzenleniyor. Son 20 yılda sokakta yaklaşık 10 defa düzenleme yapıldı. Vatandaşlar, yapılacak düzenlemelerin uzun süreli olmasını istedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 2000’li yılların başında açılan ve diğer çevre illerde de örnek olan Yenişehir ilçesindeki “Sanat Sokağı” yazboz tahtasına döndü. Her seçim sonrası yapılan düzenlemeler vatandaşın tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar, düzenlemelerin uzun vadeli olmasını istiyor. 

Edinilen bilgilere göre, dün Yenişehir ilçesinde bulunan Sanat Sokağı giden Büyükşehir Belediyesi ekipleri yıkım için esnafı uyardı. Esnafların bilgilendirilmesi sonrası yıkım çalışmalarına başlandı. Sokak sağlıklaştırma çalışması kapsamında yapılacak peyzaj çalışmalarıyla Sanat Sokağı’nın daha modern bir görünüme kavuşturulması amaçlanıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek olan çalışmalar kapsamında baskılı asfalt şeklinde yürüme alanı yapılacak ve sokağın yan taraflarına kamelyalar ve oturma yerleri kurulacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projenin 2021 yıl Nisan-Mayıs aylarında tamamlanması hedefleniyor. 

Düzenlemeler uzun ömürlü olsun

Yapılacak çalışmalara ilişkin gazetemize konuşan Kooperatifler Mahallesi muhtarı Abdülkadir Aydın, düzenleme ile ilgili kendilerine bir bilgi verilmediğini belirterek, “Bizde bu yönlü bir çalışmanın yapılacağını duyduk. Bu konuda takdir tabiki belediye başkanının. Sanat Sokağında daha önce çocuk oyun alanı vardı ancak esnaflar oraları işgal etti. Umarım bu dikkate alınır. Düzenlemeler daha uzun ömürlü olursa iyi olur” dedi. 

Yenişehir’de çalışamlar sürüdü

Öte yandan Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Murat Beşikci’nin talimatları ile  yenişehir ilçesinde sokağa çıkma yasağı ile boşalan Cadde ve Sokaklarda ağaç budama parklarda ise bakım çalışmaları  başlattı.
Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri  tarafından  ağaçların yere sarkan dallarının temizlenmesi, ağaçların formlarının geliştirilmesi ve güzel bir görünüm sağlanması için başlatılan ağaç budama çalışmaları haftasonu boşalan cadde sokak ve parklarda tüm ekiplerin katılımı ile gerçekleştirildi. Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Murat Beşikci , Ağaçların gelişimini kuvvetlendirmek ve sağlıklı kalmalarını sağlamak amacıyla yapılan ağaç budama çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti.
Beşikci ," Covid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ile boşalan ilçemizde ekiplerimiz yol kenarlarında, park ve bahçelerde kuruyan ve tehlike arz eden ağaçların budanarak bakımlarını yapılmaktadır. 

Talepler değerlendiriliyor

Cami, hastane ve okul gibi kamu kurum ve kuruluşlarından gelen ağaç budama taleplerini de ekiplerimiz  değerlendirerek gerekli destekte bulunuyorlar.

Bakım ve onarımlar da yapılıyor

Bu çalışmaların yanı sıra parklarımızda bulunan oyun parkları, spor aletleri ve oturma alanlarınında bakım ve onarımıda yapılmaktadır. "şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum