İstanbul CHP’de ‘Değişim’ciler kazandı

İstanbul CHP’de ‘Değişim’ciler kazandı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre, Özgür Çelik kazandı. Çekişmeli ve hararetli geçen il kongresinde Özgür Çelik 342, Cemal Canpolat 310 oy aldı.

TİGRİS HABER - CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongrede eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, il başkanlığı için yarıştı. Kongrede 655 delege oy kullandı ve yeni CHP İstanbul İl Başkanı ile 196 kurultay delegesini seçti. Buna göre CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre Özgür Çelik 342, Cemal Canpolat 310 oy aldı.

İŞTE KONGREDE YAŞANANLAR:

Başkan adaylarından Canpolat şunları söyledi;"CHP’nin geleneklerinin her gün biraz daha tartışıldığı bir dönem yaşıyoruz. Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun yuhalanması CHP geleneklerine uygun bir hareket değildir. Bu parti için 9 buçuk yıl hapisle cezalandırılmış, kendi çocuklarının hedef haline geldiği Canan Kaftancıoğlu’nun burada talimatla yuhalatılmasını kınıyorum.

CHP'lilerin başka partilerin yanında işe girmesini içime sindiremiyorum. Sadece CHP'lilerin ilçe, mahalle, delege seçimlerinde işe girdiğini sevinerek duyuyorum. Sadece CHP örgütü delegeleri, size oy versin diye işe aldığınız bir dönemi kabul edemiyorum. CHP'liler İYİ Parti üzerinden işe girme dönemi pazar gününden itibaren bitecektir.”

Daha sonra Özgür Çelik konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. Çelik şunları söyledi;

"Bugün burada büyük bir demokrasi şöleni gerçekleştiriyoruz. Milli mücadeleyi gerçekleştiren devrimcilerin partisi CHP 100 yaşında, cumhuriyeti kurarak yurttaşlık deneyimini gerçekleştiren, bu toprakları çok partili hayatla tanıştıran, ülkemize sosyal demokrasiyi getiren partimiz 100 yaşında. Yaşasın Türkiye cumhuriyeti, yaşasın CHP yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. Bizlere bu güzel cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve sevgiyle anıyorum. Partimize emek harcayan tüm emekçilerimize sonsuz ve içten teşekkür ediyorum. 8 Ekimde Ankara Bahçelievler'de katledilen TİP'li gençleri saygıyla anıyorum. TİP'in özgürlük yürüyüşünü selamlıyorum.

Salona 26 ilçe başkanı ile girdim

Ben bu salona 26 ilçe başkanıyla girdim ama bu salondan 39 ilçe başkanıyla çıkacağım. İlçe başkanlarımız karar alma süreçlerinin öncüsü olacak. Gençlik ve kadın kollarımıza büte sağlayacağız. Tüzüğümüzde bulunan kotalardan kadınlar ve gençler meclis üyeliklerinde milletvekilliklerinde 15-20. sıralarda yazılıyor. Bir önceki kongrede yönetİm kurulumuzun yarısı kadındı Bahçelievler en çok kadın meclis üyesi olan belediye. Örgüt yapımızı güçlendireceğiz. İki yılda 4 milyon seçmene doğrudan temas edeceğiz. 2 yılda 4 milyon seçmene doğrudan temas edeceğiz. Öncelikli hedef gruplarımız ekonomik krizden en fazla etkilenen ev kadınları, küskün seçmenler olacak. Yoksul mahalleler öncelikli hedef gruplarımız olacak.

Bizim kavgamız bu bozuk düzenle

Geçmişimle onur ve gurur duyuyorum. Ailem burada. Ailemin huzurunda hepinize söz veriyorum. Doğruluktan, dürüstlükten ayrılmadan çalışmaya devam edeceğim. Bizim kavgamız kendi yol arkadaşlarımızla değil, bu bozuk düzenle. Adaylık konusunu hep genel başkanımız üzerinden tartıştılar. Sokakta karşılığı kalmamış bazı yerel yöneticiler, örgütte karşılığı kalmamış bazı yöneticiler, bir grubu ötekileştireyim, genel başkan karşıtı ilan edeyim dedi. Bunu yanlış buluyor ve reddediyorum. O arkadaşlara yüzünüzü halka dönün diyorum.” (Kaynak: Halk TV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.