İstanbul turu gerçekleştiren Kılıçdaroğlu: “Başkanımız engelleri aşıyor”

İstanbul turu gerçekleştiren Kılıçdaroğlu: “Başkanımız engelleri aşıyor”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu rehberliğinde kısa bir İstanbul turu yaptı.

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu rehberliğinde kısa bir İstanbul turu yaptı. Önce Dudullu-Bostancı Metro Hattı’nın test sürüşüne tanıklık eden Kılıçdaroğlu, ardından Çekmeköy Rahmi Demir Kent Ormanı’nda kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Kentin sembol yapılarından Anadolu Hisarı’nda İBB Miras ekiplerinin yürüttüğü restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Kılıçdaroğlu, “Bütün engellemelere rağmen, Belediye Başkanımız engelleri aşıp, İstanbullulara hizmet vermeye devam ediyor. Hepinizin huzurunda kendisini yürekten kutluyorum. Başarı, İstanbul'un başarısı” dedi.

Metro hattında inceleme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM CHP Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu rehberliğinde kısa bir İstanbul turu yaparak, İBB’nin hizmetlerini yerinde deneyimledi. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin ilk durağı, Dudullu-Bostancı Metro Hattı’nın Kayışdağı İstasyonu oldu.

Test sürüşü yaptılar

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, Kayışdağı ve Mevlana İstasyonları arasında gerçekleştirilecek test sürüşü öncesinde, Kılıçdaroğlu ile beraberindeki heyeti bilgilendirdi. Heyet, önceki İBB idaresinin yapımına 2016’da başlayıp, 2019 Mart’ında durma noktasına getirdiği, yeni İBB yönetiminin finansman sorununu çözüp, 10 Temmuz 2020’de yeniden yapımına başlattığı hatta test sürüşü gerçekleştirdi. Kayışdağı ve Mevlana İstasyonları arasındaki 1,5 kilometrelik mesafe, başarıyla kat edildi. Kılıçdaroğlu, Altay, Kaftancıoğlu ve İmamoğlu, test sürüşünün ardından Mevlana İstasyonu’nunda metro inşaatı emekçileriyle anı fotoğrafı çektirdi. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.