İstanbul'u sel bastı

İstanbul'u sel bastı
İstanbul’da bu akşam kuvvetli sağanak yağış başladı. Özellikle İstanbul'un kuzey kesiminde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli geçmesi bekleniyor. Valilik uyarılarda bulundu.

TİGRİS HABER - İstanbul Valiliği, bu gece kentin kuzey kesiminde ve yerel olarak beklenen gök gürültülü sağanak yağışın kuvvetli olacağının tahmin edildiğini duyurdu.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul'un kuzey kesimi ve yerel olarak beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor" ifadeleri yer aldı. Valilik tarafından yapılan paylaşımda, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Uçak seferlerinde gecikmeler yaşanıyor

Öte yandan sağanak İstanbul'un kuzey kesimlerinde etkili olmaya başladı. Özellikle Arnavutköy ve Çatalca'da şiddetlenen yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı. İstanbul Havalimanı'nda sağanak nedeniyle bazı uçak seferlerinde gecikme meydana geldiği öğrenildi.

Yoğun yağış metroyu da etkiledi

Yağış nedeniyle yer yer ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada yoğun yağış nedeniyle Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı ile Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattı'nın Kayaşehir merkez istasyonunun kapatıldığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada, "TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır.

M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda yoğun yağış nedeniyle yolcularımızın güvenliği için Kayaşehir Merkez istasyonumuz kapatılmıştır. Seferlerimiz Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapılmaktadır" bilgisi paylaşıldı.

Validen moto kurye uyarısı

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle: Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul’umuzun farklı semtlerinde kuvvetli yağış yağmaktadır. Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim."

Kütüphayi su bastı

Başakşehir Millet Kütüphanesi de sel sularıyla doldu. Kapıların kapalı olması nedeniyle onlarca kişi mahsur kaldı. Kütüphanede mahsur kalanlar yardım beklerken, binanın önünden de sel suları akıyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.