İşte Apple'ın 4. Nesil Telefonu: iPhone SE

İşte Apple'ın 4. Nesil Telefonu: iPhone SE
Apple, yeni nesil iPhone planlarını tvOS 17'nin dördüncü beta sürümü ile gözler önüne seriyor. iPhone 15 ve SE 4 ayrıntıları bu haberimizde.

Eylül ayında, Apple tarafından iPhone 15 serisi tanıtılacak

Yeni iPhone modellerine dair bilgiler her geçen gün artarken, Apple'ın özgün akıllı telefonlarıyla ilgili her gün yeni ayrıntılar gün yüzüne çıkıyor. Ancak tvOS 17 Beta sürümünde ortaya çıkan bazı kodlar, sadece iPhone 15 değil, aynı zamanda daha önce görmediğimiz modellerin de ipuçlarını veriyor.

Eylül ayında, muhtemelen iPhone SE 4'ü göreceğiz

Basına yansıdığı kadarıyla "iPhone15,4", "iPhone15,5", "iPhone16,1" ve "iPhone16,2" olarak adlandırılan bu yeni telefon kodları, Apple'ın gelecek nesil iPhone modellerine işaret ediyor.

Bu kodlar arasında iPhone16,1 ve iPhone16,2, A17 Bionic işlemcilere sahip iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max (Ultra) modellerini temsil ediyor. Öte yandan A16 Bionic işlemciyle güçlendirilecek olan iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelleri, "iPhone15,x" serisine dahil edilecek.

Bununla birlikte, tvOS 17 beta sürümünde listelenen iki farklı iPhone modeli daha bulunuyor: iPhone14,1 ve iPhone14,9. Daha önce duyurulmamış olan bu modeller muhtemelen A15 Bionic işlemci serisine sahip. Ancak bu iki model hakkında kesin bilgilere ulaşmak şu an için zor.

Bu gizemli telefonlar hakkında çeşitli iddialar mevcut. Bazı analistler, henüz ortaya çıkmamış olan bu telefonların 4. nesil bir iPhone SE'yi işaret ettiğini düşünüyor. Söylentilere göre Apple, yeni iPhone SE modelini Type-C bağlantı noktası ve A15 Bionic işlemci ile piyasaya sürebilir. Bu yeni telefonun gecikme sebebi, muhtemelen Type-C bağlantısının eklenmesi olarak gösteriliyor.

Daha önceki haberler, Apple'ın iPhone X tasarımından esinlenerek daha büyük bir ekrana sahip bir iPhone SE modeli çıkaracağı yönündeydi. Bu modelin çıkışı 2024'e ertelense de, eylül ayındaki etkinlikte muhtemelen iPhone SE 4'ü göreceğiz.

Apple'ın eylül ayındaki etkinliği büyük bir heyecanla bekleniyor. Siz de yeni nesil iPhone modelleri hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar bölümünde paylaşabilirsiniz.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.