İşte şimdi donduk

İşte şimdi donduk
Güneydoğu’da 6 ilde düzenli kesintisi uygulanacak…Elektrik kesintilerine neden olarak doğalgaz tüketiminin rekor seviyeye ulaşması gösteriliyor…

Hacı GÜNEŞ

Tigris Haber-Dicle Elektrik A.Ş. (Dicle EDAŞ) Diyarbakır, Batman, Siirt, Şanlıufra, Mardin ve Şırnak’ta zorunlu elektrik kesintilerinin uygulanacağını açıklamasının ardından dün akşam saatlerinde ikinci bir açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bugün şirketimiz adına yapılan elektrik kesintileri ile ilgili açıklamalar yanlış anlaşılmalara yol açtığından yeni bir açıklama yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Bölgemizi kapsayan illerde son günlerde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle ana alterlerde arıza bakım onarım ihtiyacı artmıştır, bu da enerji dengelenmesi adına kısa süreli elektrik kesintileri yapılma zorunluluğu ortaya çıkarmıştır. Ayrıca Dicle EDAŞ planlanmış inkıta uygulamamaktadır."

 Hani'de 2 gün elektrik yok

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, 2 günlük zorunlu elektrik kesintisi uygulanacağı belirtildi. Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Diyarbakır, Batman, Siirt, Şanlıufra, Mardin ve Şırnak'ta zorunlu elektrik kesintisi uygulanması kararı aldı. DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, bölgeyi kapsayan illerde şiddetli kar yağışı ve yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle ana arterlerde arıza bakım onarım ihtiyacının arttığı, enerji dengelenmesi adına kısa süreli elektrik kesintilerinin yapılması zorunluluğunun ortaya çıktığı ifade edildi.
Açıklamada, "Bu kapsamda Hani ilçesinde de zorunlu elektrik kesintisi yapılacak. Hafta sonuna denk gelen uygulama da cumartesi ve pazar günleri saat 11.00-12.00, 17.00-18.00 ile 21.00-22.00 saatleri arasında ilçe genelinde programlı kısmi elektrik kesintisi uygulanacak" denildi. 

Siirt'te zorunlu elektrik kesintisi

Dicle EDAŞ, yarın Siirt’te zorunlu elektrik kesintisi uygulayacak. Dicle EDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta hayata geçirilecek zorunlu elektrik kesintisi, kırsal kesim ağırlıklı ve dönüşümlü olarak uygulanacak. Kesinti, ihtiyaç halinde Siirt il merkezlerinde de yapılacak. Açıklamada, Türkiye’de

üretilen elektrik enerjisinin yaklaşık yüzde 60’ının doğalgazdan elde edildiği belirtildi.

Buarada yetkililerden edinilen bilgilere göre, elektrik kesintisine neden olarak soğuk havaya bağlı olarak artan doğalgaz talebi ve doğalgaz iletim hatlarındaki yaşanan kompresör problemleri nedeniyle  doğalgaz santralleri ikincil yakıta geçmesi gösteriliyor. Bu koşulların devamı halinde hem elektrik hem de doğalgaz dağıtımında sanayide başlayan aksamaların konutlara da yansıması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.