İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 ölü, 81 yaralı

İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 ölü, 81 yaralı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, patlamaya ilişkin açıklamasında altı kişinin öldüğünü, 56 kişinin yaralandığını söyledi.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki mahfilleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "İlk incelemelere göre saldırıda terör kokusu var, bir kadın rol oynamış görünüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, basına yaptığı açıklamada, patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 81 kişinin de yaralandığını söyledi.

Polis olay bölgesini boşalttı

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans gönderilirken, polis ikinci bir patlama şüphesiyle alanı boşalttı. Olay sırasında çevredeki kaldırım taşlarının yerinden söküldüğü, çok sayıda dükkanın camlarının kırıldığı belirtiliyor.

Patlama sırasında caddede olan birçok kişi de ara sokaklardaki dükkanlara sığındı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da, patlamaya ilişkin ilk açıklamasında "korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması" çağrısı yaptı. İmamoğlu, "İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız" dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum