'İsveç'ten daha fazlasını bekliyoruz'

'İsveç'ten daha fazlasını bekliyoruz'
Adalet Bakanı Bozdağ, İsveç'in Mahmut Tat'ı Türkiye'ye iadesi hakkında konuştu. İadeyi 'iyi bir başlangıç' olarak değerlendiren Bozdağ, İsveç'ten 'daha fazlasını bekliyoruz' dedi.

TİGRİS HABER - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı canlı yayında, İsveç ve Finlandiya ile yaptıkları üçlü mutabakat hakkında konuştu.

İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin sürece yönelik konuşan Bozdağ, "En son PKK'lı bir teröristi İsveç hükümeti Türkiye'ye gönderdi. Bu, süreç bakımından ne anlama gelir derseniz, samimiyeti ve iyi niyeti göstermesi bakımından iyi bir başlangıç olarak görüyoruz" dedi.

Euronews'in aktardığına göre TRT Haber'de katıldığı canlı yayında Bozdağ, şçyle konuştu: "İnşallah arkası aynı samimiyetle devam eder." ifadesini kullandı. Türkiye'nin İsveç'in NATO başvurusunu onaylamadan önce Stockholm'den daha ileri adımlar beklediğini söyleyen Bozdağ, "İsveç ve Finlandiya ile yapılan üçlü mutabakat doğrultusunda, Türkiye'ye yönelik tüm (silah) ambargolarını kaldırmalı, terörle mücadele mevzuatlarını değiştirmeli ve Türkiye'nin istediği tüm teröristleri iade etmelidirler. Bütün bu şartlar iadelere indirgenmemeli."

İsveç, Mahmut Tat’ı Türkiye’ye teslim etmişti

Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2015 tarihli PKK/KCK dosyası kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Mahmut Tat, geçen cuma günü İsveç tarafından Türkiye'ye iade edilmişti. Tat, Türkiye'de tutuklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.