İyi ki AKUT var

İyi ki AKUT var
Bingöl Diyarbakır karayolunda kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan 2 kişi AKUT ekiplerince donmak üzereyken kurtarıldı,

 dün baz istasyonundaki arızayı gidermek isterken mahsur kalan bir GSM operatörü görevlilerine ise bu sabah ulaşıldı Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı kar nedeniyle kapanan Çukuryurt ve Seki köyünde rahatsızlanan iki hamile kadın, ekiplerin çalışması sonucu yol ulaşıma açılarak hastaneye kaldırıldı.

Etkili olan kar ve tipi nedeniyle Bingöl-Diyarbakır karayolunda mahsur kalan iki kişi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekiplerince donmak üzereyken kurtarıldı.Alınan bilgiye göre, Yadin Saydan'ın kullandığı 21 GV 058 plakalı otomobil, Bingöl-Diyarbakır karayolu Tapantepe mevkisinde tipi ve kar nedeniyle mahsur kaldı. Saydan ve kardeşi Refik Saydan durumu jandarmaya ve AKUT'a bildirdi. İhbar üzerine AKUT Bingöl Birim Başkanı Ahmet Buzrul, beraberindeki 4 kişilik ekiple Saydan kardeşleri kurtarmak üzere kar motoru ile yola çıktı.Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından Saydan kardeşlere ulaşan ekip, donmak üzere olan Saydan kardeşleri kurtardı.

Bingöl-Elazığ karayolundeki Kuruca köyünde bulunan baz istasyonundaki arızayı gidermek için dün bölgeye giden bir GSM operatörüne ait 3 kişilik ekip baz istasyonunun bulunduğu tepede kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı.Kuruca köyünde bekleyen arkadaşlarına telefonla ulaşan arıza ekibi, AKUT'a durumu bildirmelerini istedi.

AKUT Bingöl Birim Başkanı Buzrul 6 kişilik ekiple Kuruca köyünde baz istasyonunun bulunduğu tepeye kar motoru ile çıkmaya çalıştı.Bir saatlik çalışma sonucu tepeye ulaşmakta güçlük çeken ekip, kurtarma çalışmalarına ara verdi.Geceyi baz istasyonunun bulunduğu tepedeki bir konteynerde geçiren arıza ekibi bugün iş makinelerinin yardımı ile kurtarıldı.

Batman

Batman İl Özel İdaresince yapılan açıklamada, il genelinde 91 personelden oluşan 20 ekiple yol açma çalışmalarının sürdüğü, bu kapsamda yolda mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasına, hamile ve hasta olanların da hastaneye ulaştırılmasına çalışıldığı bildirildi.Gercüş ilçesine bağlı kar nedeniyle kapanan Çukuryurt ve Seki köyünde rahatsızlanan iki hamile kadın, ekiplerin çalışması sonucu yol ulaşıma açılarak hastaneye kaldırıldı. Kar ve tipi nedeniyle kapanan Seki köyünde hamile Vehbiye Solmaz'ın (25) rahatsızlandığı bilgisi üzerine harekete geçen Gercüş Özel İdare Müdürlüğüne bağlı ekipler yürütülen çalışma sonrası yolu ulaşıma açtı.Ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından Solmaz, Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Solmaz'ın eşi Hasan Solmaz, gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Özel İdare Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.