İYİ Parti 2 ilçede kongreye gitti

İYİ Parti 2 ilçede kongreye gitti
İYİ Parti Kayapınar İlçe Başkanlığına Mehmet Emin Ekin, Yenişehir İlçe Başkanlığına Ahmet Cihat Arıtürk seçildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Kongrelerde konuşan İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖYSM) yaptığı açıklamadan sonra sınav takvimini değiştirmesini erken seçim işareti olarak yorumladı.

İYİ Parti Diyarbakır merkez Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinde 2. Olağan Kongresini yaptı. İlçe binalarında yapılan ve tek liste ile girilen kongrelerde, konuşan İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, devlette liyakatsiz bir yönetimin hakim olduğunu belirterek, Yükseköğretim Kurumlar Sınavı'nın (YKS) tarihinin açıklanmasının ardından, tarihin değiştirilmesini eleştirdi. ÖYSM'nin sınav takvimini değiştirmesinin "iktidardan azar yemesi sonucu" olduğunu savunan Ensarioğlu, "ÖSYM kurumu YKS sınav tarihini açıkladı, herhalde yukarılardan iyi bir azar yediler ki ikiletmeden YKS takvimini değiştirdiler. Yazık ettiniz bu ülkeye, gençlerimizin yakalarından elinizi çekin artık. Bırakın gidin yeter, liyakatsizliğinizle ülkeyi uçuruma götürüyorsunuz, bu ülkeye sizden çok daha iyi yönetecek liyakatli, alanında başarılı insanlarımız var ve önlerini açın. Biz geldiğimizde fikri düşüncesi ne olursa olsun kime oy vermişse versin alanında liyakatli ve başarılı insanlarımızla çalışacağız." diye konuştu.

iyi-parti-kongre-5.jpeg

'Erken seçim olacağı kesinleşti'

YKS'nin ertelenmesinin erken seçim işareti olarak değerlendiren Ensarioğlu, "Aslında biz erken seçim olacağını biliyorduk, bu vesileyle YKS'nin ertelenmesiyle erken seçim olacağı kesinleşti. Her ne kadar kabul etmeselerde AKP'liler de biliyor ki Anayasa'mıza göre seçim zamanında olursa Sayın Cumhurbaşkanının üçüncü dönem aday olamama tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Bu tehlikeyi bertaraf etmek için erken seçim kaçınılmazdı, biz biliyorduk da AKP'lilerin anlaması ve kabullenmeleri biraz zor oldu. Çünkü onlar kanunların değil kendi kararlarını referans alıyorlardı. Neden kabul etmek zorunda kaldılar çünkü seçimi kaybedeceklerini onlarda gördü. İşte demokrasi budur. İstemesende kabul etmesende seçimi kaybetme korkusu ve demokrasi sana doğruları yaptırıyor." ifadelerini kullandı.

Kongrelerde seçilen ekiple birlikte seçime gireceklerine işaret eden Ensarioğlu, AK Parti'nin seçimde gideceğini sözlerine ekledi. Tek liste ile girilen seçimde, yapılan oylamanın ardından İYİ Parti Kayapınar İlçe Başkanlığına Mehmet Emin Ekin, Yenişehir İlçe Başkanlığına Ahmet Cihat Arıtürk seçildi.

iyi-parti-kongre-3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.