İYİ Partili Ensarioğlu: Erdoğan mini bir çözüm süreci başlattı

İYİ Partili Ensarioğlu: Erdoğan mini bir çözüm süreci başlattı
İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kente yaptığı ziyareti değerlendirdi. Ensarioğlu, “Erdoğan, mini bir çözüm süreci başlatarak tekrar Kürt oylarını almaya çalışıyor” iddiasında bulundu.

TİGRİS HABER- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık 3 yıl aradan sonra Diyarbakır’a yaptığı ziyaret ve burada verdiği mesajlar tartışılmaya devam ederken, İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu Tigris Haber'e açıklamada bulundu. 

Milletvekilleri bunu engelliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevinin müzeye dönüştürülmesiyle ilgili verdiği müjdeyi eleştiren İYİ Partili Ensarioğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın E Tipi kapalı Cezaevinin Kültür merkezi olması ile ilgili verdiği müjde ilk değil.  Hafızam beni yanıltmıyorsa bundan altı yıl önce de dönemin Ak Partili Başbakanı da bu müjdeyi vermişti. Ancak altı yıldır bekliyoruz. Aslında sayın Cumhurbaşkanımız nedense Diyarbakır'a her geldiğinde aynı müjdeleri sık sık veriyor ama Ankara'ya gittiğinde ya unutuyor ya da bunu takip etmesi gereken AK Parti Diyarbakır milletvekilleri bunu engelliyor. Çünkü Şehir Hastanesi sözü veriliyor ama daha arsası belli değil. Otoban Diyarbakır'a gelecekti, hatta Habur'a kadar tamamlanacaktı ama yıllardır bekliyoruz. Açılışa geldi deniyor ama nelerin açılışını yaptı inanın halkımızın yüzde 99'u bilmiyor. Çünkü beklediğimiz yatırımlar bunlar değildi. Zaten bunlar devletin rutin yapması gereken yatırımlardır” dedi.

Mini bir çözüm süreci başlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geliş amacının farklı olduğunu savunan Ensarioğlu, “Aslında geliş amacı belli zaten konuşmasına da yansıdı. Uzun zamandır kendinden uzaklaştırdığı Kürt oylarını konsolide edebilmek için mini bir çözüm süreci başlatarak tekrar Kürt oylarını almaya çalışıyor. HDP’den seçilip bugüne kadar terörist, vatan haini ve  bölücülükle suçlanan Dicle belediye başkanı dün sayın Cumhurbaşkanımız tarafından takılan rozetle Ak Partiye katılarak bilumum günah ve suçlamalardan beraat mi etmiş oldu" ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.