İYİ Partili Ensarioğlu’ndan AK Partililer için şok iddia: Bakanı esnaf gibi karşıladılar

İYİ Partili Ensarioğlu’ndan AK Partililer için şok iddia: Bakanı esnaf gibi karşıladılar
İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun bir süre önce kente yaptığı ziyarete ilişkin çok çarpıcı bir iddiada bulundu.

TİGRİS HABER - Ensarioğlu, “Bakan Kasaploğlu’nun esnaf ziyareti öncesi il teşkilatı oraya kendi adamlarını gönderdi, bakanı esnaf gibi karşıladılar” dedi.

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, AK Partili vekillerin köy ziyaretleri, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasaploğlu’nun 15 gün önce kente yaptığı ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geziler erken seçimin habercisi

AK Partili vekillerin köy ziyareti başlatmasını erken seçime bağlayan Ensarioğlu, “Uzun zamandan beri niyetleri olmasına rağmen milletvekilleri köylere gitmeye cesaret edemiyorlardı. Sanırım Mehdi Eker ve diğer milletvekilleri, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından ikaz aldılar. Erdoğan’ın talimatıyla milletvekilleri ‘Kırgın kalpleri onarmak için’ köylere gezi düzenliyorlar. Tabi vekillerin köylere gezi başlatmaları güzel ancak bu gezi sorunların çözümü için değil, seçim çalışmasıdır. 19 yıldır gezemediğiniz köyleri şimdi ne oldu da gezmeye karar verdiniz. Demek ki bir seçim telaşı var. Bu geziler akıllara yakın zamanda ‘seçim mi var’ sorusunu getiriyor” şeklinde konuştu.

İYİ parti olarak olası bir seçime hazır olduklarını belirten Ensarioğlu, “Biz sahadayız, stajyer öğrenci edasıyla derslerimize çalıştık. Sürekli esnaf ziyareti yapıyoruz, biz seçime hazırız” dedi.

İl teşkilatı kendi adamlarını gönderdi

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun bir süre önce Diyarbakır’a yaptığı programa değinen Ensarioğlu, “Bildiğiniz gibi 15 gün önce Spor bakanımız Diyarbakır’a gelmişti. Burada bir toplantı yaptılar. Bu konuya çok vakıfım. Toplantının ardından bakan Kasapoğlu Bağlar İlçesi’nde esnaf ziyareti yapmak istedi. İl teşkilatı oraya kendi adamlarını göndermiş, esnafmış gibi bakanı karşıladılar. Vahim bir durum, vatandaşla bir kopukluk oluşmuş ki il teşkilatı oraya kendi adamlarını göndererek ‘aman ha’ bir şey olmasın diye önlem almaya çalışıyor. Buda bize şunu gösteriyor, il teşkilatı bakanı, bakanda Cumhurbaşkanını kandırıyor” iddiasında bulundu.

Sosyal algı yapmaya çalışıyorlar

AK Partili vekillerin köy ziyaretleri sırasında binlerce kişinin partiye katıldığı yönünde çıkan haberlere de değinen Ensarioğlu, “Bu kadar üye yapılmamasına rağmen genel başkana şirin gözükmek için binlerce kişi üye yapılmış gibi gösteriyorlar. Bununla sosyal algı yapmaya çalışıyorlar. Vatandaşı kandırıyorlar” ifadelerini kullandı.

Hayvancılık bitti

Diyarbakır’da tarım ve hayvancılığın bittiğini dile getiren Ensarioğlu, “İki dönem bakanlık yapmış biri, bizim için şans olması gereken Mehdi Eker’in kentinde hayvancılık bitti, insanlar ineklerini kesime götürüyorlar. Kuraklıktan kaynaklı tarım bitmiş durumda. Çiftçilerin çoğu seneye tarlasını ekemeyecek durumda, böylece tarımda bitecek. Başka bir gelir kaynağımız olmadığı için de köylerden kente göç başlayacak. Çünkü üretim olmadığı için insanlar mecburen farklı işlere yönelecek” dedi. (Tigris Haber Merkezi)

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.