İzmir Fuarı’nda ‘35’ metrelik Diyarbakır peyniri tanıtıldı

İzmir Fuarı’nda ‘35’ metrelik Diyarbakır peyniri tanıtıldı
DTSO, İzmir Turizm ve Ticaret Fuarı’nda İzmir plakasına dikkat çekmek için 35 metre uzunluğunda hazırlanmış Diyarbakır’ın örgü peynirini tanıttı.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - DTSO, İzmir Turizm ve Ticaret Fuarı’nda İzmir plakasına dikkat çekmek için 35 metre uzunluğunda hazırlanmış Diyarbakır’ın örgü peynirini tanıtırken, İpekböcekçiliği üretiminin yaygın olduğu Kulp ilçesine ait işlenmiş ipek halı ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

fuar4-copy-copy.jpg

İzmir’de dün başlayan ve Diyarbakır’ın tarihi, kültürel ve gastronomi değerlerinin tanıtıldığı fuarda yerli ve yabancı ziyaretçiler ikinci gün de yoğun ilgi gösterdi. Diyarbakır adına Fuara katılan Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası (DTSO)’nun açtığı stant fuarın ikinci gününde de yerli ve yabancı ziyaretçilerin odağı oldu. Müzik ziyafetinin yaşandığı stantta Kürtçe ezgiler eşliğinde halaylar çekildi. DTSO, İzmir kentine özel 35 metrelik Diyarbakır’ın özgün lezzetlerinden olan örgü peyniri stantta ziyaretçilere tanıttı. Örgü peynirin yanı sıra, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yaygın olan İpekböcekçiliğine dikkat çekilerek elle dokunmuş ipek halı tanıtıldı.

Öte yandan Fuarda ziyaretçilerin örgü peynire ve Kürtçe ezgilere ilgisi dikkat çekti.

fuar4-copy.jpg

Fuar hakkında

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık işbirliği ile Türkiye’nin en büyük uluslararası turizm platformlarından biri olan Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Ticaret ve Fuar Kongresi (TTI), 16’ncı kez kapılarını turizm dünyasına açtı. Dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini bir araya getiren fuar bu yıl 8-10 Aralık 2022 tarihlerinde Fuar İzmir’de düzenleniyor. Turizm alanında en prestijli fuarlardan biri olan Travel Turkey fuarı için Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, geniş bir katılım ile fuara dâhil oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.