Jandarma'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Jandarma'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu
Jandarma Genel Komutanlığı, uyuşturucuyla ilişkin iddiaları sebebiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

TİGRİS HABER - Jandarma Genel Komutanlığı'nın suö duyurusu dilekçesi, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosuna verildi. Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun 31 Ekim'de sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı video, kolluk kuvvetlerini hedef alan açıklamalarda bulunduğu iddiasıyla yer aldı.

"Kanun ordusu jandarmanın hedef alınması vicdanları sızlattı" denilen dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun videosunda, "Gerçeği yansıtmayan, asılsız ve soyut beyanlarla Jandarma Genel Komutanlığı'nın suç ve suçluyla mücadelesinin baltalanmak istendiği" cümleleri yer aldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Türk Ceza Kanunun 301. maddesinde yer alan "Devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılamak" suçunu işlediği savunulan dilekçede, Kılıçdaroğlu hakkında bu suçtan dava açılması istendi.

Kılıçdaroğlu uyuşturucu konusunda uyarmıştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Derin Yoksulluk Ağı kurucusu Hacer Foggo ile beraber yeni bir video yayınlayarak sokaklarda giderek yaygınlaşan ve en çok çocukları tehdit ettiğini söyledikleri uyuşturucu konusunda halkı uyarmıştı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı peş peşe açıklama yaparak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirmişti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.