JİTEM sanığı albay oğlunun programına katılacak

JİTEM sanığı albay oğlunun programına katılacak
Kızıltepe JİTEM Davası sanıklarından Albay Hasan Atilla Uğur, oğlu Oğuzhan Uğur’un sunduğu Babala TV yayınına katılacak.

TİGRİS HABER - HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun konuk olduğu, Babala TV yayınına tepki gösteren, hukukçu Kerem Altıparmak, program sunucusu Oğuzhan Uğur’a “Babanı konuk et” çağrısı yaptı. Altıparmak, “Kürtlere ne yapıldı, sorusunun sorulacağı en doğru kişilerden biri program sahibi Oğuzhan Uğur’un babası Hasan Atilla Uğur. Kendisine Kızıltepe JİTEM davası sanıklarındandı. Sayın Uğur ile yapılacak programda da zor sorular sorulmalı. Kızıltepe’de kaybedilen/katledilen 22 kişinin yakınları, diğer JİTEM mağdurları, insan hakları savunucuları, davanın avukatları JİTEM hakkında sorular sormalı. Böylece Gergerlioğlu’na zor sorular soran da aydınlanmış olur” dedi.

Programa katılacak

Altıparmak’a Oğuzhan Uğur’dan yanıt geldi. Uğur, babası Hasan Atilla Uğur ile konuştuğunu ve kendisini konuk alacağını açıkladı. Uğur, “Az evvel kendisine ilettim. ‘Elbette yapalım’ dedi. Siyasilerden hemen sonra konuk alacağım kendisini. Soru soracak arkadaşları sizlerle beraber seçelim hatta. Kafalarda şüphe kalmasın. Teşekkürler” diyerek, babasının programa katılacağını duyurdu.

‘Cumartesi anneleri programa gelmeli’

Sosyal medya hesabından Oğuzhan Uğur’a teşekkür eden Hukukçu Kerem Altıparmak, program hazırlığında, Diyarbakır Barosu, Mardin Barosu, İnsan Hakları Derneği ve Cumartesi Anneleri ile mutlaka görüşülmesi gerektiğini ifade etti. Altıparmak, “Davet edilecek kişiler hakkında mutlaka faydalı önerileri olacaktır” dedi.

Kızıltepe JİTEM Davası

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 1992-1996 yılları arasında 22 kişinin hukuk dışı infaz edilmesi ve zorla kaybedilmesi ile ilgili 4’ü asker, 5’i köy korucusu 9 sanık hakkında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 20 Temmuz 2014 tarihinde iddianame düzenlendi. İddianamedeki 9 şüphelinin başında yer alan o Hasan Atilla Uğur hakkında “silahlı örgüt kurma ve yönetme, kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, işkence” suçlaması yapıldı. Diğer şüpheliler Ahmet Boncuk, Ünal Alkan, Abdurrahman Kurğa, Ramazan Çetin, Mehmet Emin Kurğa, İsmet Kandemir, Eşref Hatipoğlu ve Mehmet Salih Kılınçaslan’a ise ayrı ayrı “Silahlı örgüte üye olma, kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, işkence” suçlamaları yöneltilmişti. Dava halen Yargıtay’da devam ediyor. (haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.