Kabine toplantısı sona erdi, Erdoğan açıklama yapıyor

Kabine toplantısı sona erdi, Erdoğan açıklama yapıyor
Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan kabine toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

TİGRİS HABER- Kabine üyeleri, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Kabine toplantısı sonrası Erdoğan açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Sivil anayasa ve reformlar

Reform programlarımızın takvimlerine uygun şekilde yürümesini sağlayacağız. En önemli reformumuz, milletimize verdiğimiz sivil anayasa sözüdür. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkemize kazandırdığı yetenekleri salgın sürecinde çok daha iyi gördük. Yeni anayasa için her türlü görüş ve teklife açığız.

Salgın

Salgın, tedbirlerden etkilenen kesimler başta olmak üzere hepimizin hayatında zorluklara yol açmıştır. Fabrikalarda çarklar hiç durmadı, ürünlerin iç ve dış pazara ulaştırılmasında aksaklığa izin verilmedi.

Yatırım çağrısı

Tüm yatırımcılara sesleniyorum, gelin Türkiye’ye yatırım yapın. Dün yatırım yapanlar, bugün bunun meyvelerini topluyor. Vatandaşlarımızdan evlerinde tuttukları altın ve dövizleri finans kuruluşlarına kazandırmaları çağrımı yeniliyorum.

Yeni tedbirler

Vaka ve ölüm sayıları arttığında tedbirleri güncellemek zorunda kalıyoruz. Salgını tehdit olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızı bir kez daha temizlik, maske ve mesafe kurallarına sıkı sıkıya uymaya davet ediyorum. Elimizdeki veriler

Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 20.00’dan sabah 05.00’a olacak. Kırımızı kategorideki 58 ilde Cumartesi kısıtlaması geri geldi. Ramazan ayında hep birlikte fedakarlık yapacağız. Ülke genelinde hafta sonu kısıtlaması uygulanacak. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.