Kaçak olduğu iddia edilen o yapının sahibi ilk kez konuştu

Kaçak olduğu iddia edilen o yapının sahibi ilk kez konuştu
​​​​​​​Bağlar İlçesi Mevlana Halit Mahallesinde bir binanın girişini engelleyecek şekilde yapıldığı ileri sürülen yapının sahibi ilk kez konuştu.

Sait Bayram - Özel

TİGRİS HABER - Bağlar İlçesi Mevlana Halit Mahallesinde bir binanın girişini engelleyecek şekilde yapıldığı ileri sürülen yapının sahibi ilk kez konuştu. Yapının sahibi Hüsameddin Elbey, Süleymanoğlu Apartmanı yapılırken yapının yaklaşım sınırına dikkat edilmeksizin tapu tahsis belgesi olan işyerlerine doğru 1.20 metre gelerek, kadastro parselini ihlal edildiğini iddia etti.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi Mevlana Halit Mahallesi’ndeki Süleyman Apartmanın önünde kaçak olarak yapıldığı ileri sürülen yapının sahibi, Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi’nce yıkılması yönünde alınan sözlü karar üzerine Tigris Haber'e konuştu. Kaçak iddialarını reddeden yapının sahibi Hüsameddin Elbey, asıl kaçak olanın Süleyman Apartmanı olduğunu ileri sürerek, bina girişlerine herhangi bir şekilde müdahale ve engellemelerinin bulunmadığını söyledi. Kendi ticarethanelerinin binaya giriş ve çıkışı engellemediğine işaret eden Elbey, "Kendileri sözlü olarak tarafımızı sürekli tehdit etmektedirler. Tabiri caiz ise Ticarethanemize çökmeye çalışmaktadırlar ve bu konuda işlem yapılmasını talep ediyoruz dedi.

yapi-tigris-jp.jpeg

"İşyerini 1984 yılından bu yana aktif kullanıyoruz"

Bağlar İlçesi Doçent Dr. Ahmet Bilgin Caddesi, Keresteciler Sitesi Dış Kapı: 13/1 adresinde bulunan işletmeyi 1984 yılından beri fiilen kullandıkları belirten Elbey, 198 metrekarelik tapu tahsis belgesi bulunan taşınmazlarının ev, kereste ve depo yeri olarak halen aktif olarak kullandıklarını söyledi.

Süleymanoğlu Apartmanı 2008 yılında yapıldı

İşyerlerinin hemen arkasında 2008-2009 yılları arasında Süleymanoğlu Apartmanının yapıldığını hatırlatan Elbey, "Yapılan bu yapının tamamen kaçak olduğu, herhangi bir yapı denetimin bulunmadığını ayrıca apartman yapılırken yapı yaklaşım sınırına dikkat edilmeksizin ve kadastro ada/parseli 4754/1 olan sınır dışına çıkılıp bizim iş yerimize doğru 1.20 metre gelerek kadastro parselini ihlal etmiştir" diye konuştu.

yapi-tigris.jpeg

Binanın girişi arka tarafta!

Söz konusu binanın İçişleri Bakanlığı adres kayıt sistemindeki girişinin arka tarafta bulunduğunu belirten Elbey, "Dükkânların ise cadde tarafında bulunduğu ve sisteme de bu şekilde kayıt yapıldığı ayrıca bina giriş kapının halen arka tarafta olduğu görülmektedir. Bina girişinin arka tarafta olması sebebiyle, bina girişine ulaşımında binanın yan tarafında refah apartmanı arasında bulunan peyzaj alanından bina arkasında doğru geçilerek giriş kapısına ulaşımı sağlanmaktadır" dedi.

Tebligat olmadan yıkım gerçekleştirilmek isteniyor"

Hukuki olarak tebliğ yapılmadığını savunan Elbey, "Büyükşehir ve Bağlar Belediyesi zabıta ekiplerine söylediğimiz husus şu ki tarafımıza herhangi bir yıkım kararı olmamasına rağmen ve yıkım kararı gelse bile hukuki süreç doğrultusunda çalışma yapmayacaklarını, olayı herhangi bir tebliğ süresinin yapılmayıp ani yıkım ile gerçekleştirmeyi planlamaktadırlar. Hukuki olarak bir tebliğ yapılmadan askıya çıkmadan bu yıkım işleminin gerçekleşmeyeceğini söylememize rağmen ve ellerinde herhangi bir yıkım kararı kesin olarak bulunmaması ile beraber iş yerimizin yıkmaya teşebbüs etmektedirler. Bu konularla beraber çok büyük rahatsızlık duyuyor ve kendi ekmek teknemiz olan, iş yerimizde sağlıklı bir şekilde ticaret yapamaz hale geldik" şeklinde konuştu.

Tarafımıza mobbing uygulanıyor!

Belediyeden kendilerine sürekli mobbing uygulandığını iddia eden Elbey şunları söyledi:

“Bu hususunda eklerde sunmuş olduğumuz tapu tahsis belgemiz, içişleri bakanlığına ait adres kayıt sisteminde bulunan iş yerimizin adresi ile vergi levhamızın olasına rağmen zorbalık ile iş yerimizi yıkmaya teşebbüs ve tehdit etmelerini kabul etmiyoruz. Devletimizin bu hususta mağdur olan tarafımıza hukuki olarak ve her gün uygulanan bu mobing ile rahatsızlığımızın bilinmesini istiyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum