Kadın pazarcılara korona virüs testi

Kadın pazarcılara korona virüs testi
Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yaparak yeni tip korona virüs salgınına karşı bir çalışma başlattı. Türkiye'nin ilk kadın semt pazarı olan Bağlar Belediyesine bağlı kadın semt pazarında çalışan kadın esnaf, korona virüs testinden geçirildi.

TİGRİS HABER - Öte yandan Bağlar Belediyesi, normalleşme ile birlikte kadınlar için yeni yaşam alanları olulturdu.

İl Sağlık Müdürlüğüne başvuran Bağlar Belediyesi, kadın semt pazarı esnafı için yeni tip korona virüs testleri uygulanması için destek istedi. İl Sağlık Müdürlüğünden gelen ekip, kadın semt pazarında çalışan kadınlara test işlemleri uyguladı.

Beyoğlu da vatandaşların alışveriş yaptığı semt pazarlarının insan sağlığı için taşıdığı riske dikkat çekerek, “Semt pazarları insan sirkülasyonu en fazla yaşanan yerlerdir. Bu yüzden İl Sağlık Müdürlüğüne test için destek talebinde bulunduk. Talebimizi yerine getiren İl Sağlık Müdürümüz Dr. Cihan Tekin’e teşekkür ediyorum. Esnafımızın ve vatandaşlarımızın sağlığını korumaya yönelik çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Bağlar’da normalleşme sürecinde kadınlar için yeni yaşam alanları

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gönül Seferberliği “ çağrısından sonra Türkiye’de kadınların katılımı ile mahalle buluşmalarını başlatan Bağlar Belediyesi, kadınların kendi emekleriyle hazırladığı mahalli lezzetler için Ayşe Şan Parkı’nı tahsis etti. Yeni normalleşme sürecinde kadınlara yeni yaşam alanları oluşturduklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Sayın cumhurbaşkanımızın gönül seferberliği çağrısına bu güzel projelerle destek olarak yerel yönetimlerdeki farkımızı ortaya koyacağız.” dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gönül Seferberliği “ çağrısından sonra Türkiye’de kadınların katılımı ile mahalle buluşmalarını başlatan ilk belediye olan Bağlar Belediyesi, bu buluşmaların ikinci etkinliğinde bu kez belediyenin kadın ve eğitim destek merkezlerinde düzenlenen  faaliyetlere katılan kadınların kendi emekleriyle hazırladığı yöresel lezzetler  için Ayşe Şan Parkı’nı tahsis etti.

 “Ayşe Şan Parkı’nı kadınlarımızın hazırladığı yöresel lezzetlere açtık”

baglar-002.jpg

Programın açılışında konuşan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gönül Seferberliği “ çağrısı üzerine başlattıkları mahalle buluşmaları kapsamında kadınlarla bir araya gelmeye devam ettiklerini belirterek Ayşe Şan Parkı’nı kadınların kendi emekleriyle hazırladığı mahalli lezzetlere  açtıklarını söyledi.

Kadının ekonomik hayattaki önemine dikkat çeken Beyoğlu,”Sayın cumhurbaşkanımız hepimizi ilgilendiren anlamlı bir çağrı yaptı. Bunun üzerine Türkiye’de mahalle buluşmaları başlatarak kadınlarımızla toplantılar yapmaya başlayan ilk belediye olduk. Kadın olmazsa yaşam olmaz. Kadınlarımızı yaşama kazandırmaya yönelik her türlü müsbet çalışmaya destek olacağız. Belediyemizin bu konuda kadınlara destek veren birim ve merkezleri var. Kadınlarımız buralarda mesleki eğitimler alıyor. İşte bu kadınlarımızın öncülüğünde ilçemizdeki kadınların katılımı ile Ayşe Şan Parkımızı kadınlarımızın kendi emekleriyle hazırladığı mahalli yemeklerin hizmetine hazırlıyoruz.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.