VİDEO - Kadın üreticilere ‘’Arıkovanı desteği projesi’’

VİDEO - Kadın üreticilere ‘’Arıkovanı desteği projesi’’
Aydın Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınma projeleri kapsamında kadın üreticilere arı kovanı desteğini sürdürüyor.

TİGRİS HABER- Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kırsal kalkınma projelerinin içerisinde yer alan “Kadın Üreticiye Arı Kovanı Desteği Projesi” bu yıl da devam ediyor. En az 2 yıldır arıcılık ile uğraşan kadın üreticilere sağlanan proje kapsamında kadınlar hem üretiyor hem de aile ekonomilerine katkıda bulunmaya devam ediyor. Kent genelinde 17 ilçede gerçekleştirilen proje çerçevesinde Arıcılık Kayıt Sistemi’ne kayıtlı (Tarım Bakanlığı sistemi) kadın üreticilere 5’er adet arı kovanı desteği sağlanıyor.

Kadınlarımız yerel ekonomiye katkıda bulunuyor”

Arıcılığın çevrenin sürdürülebilirliği ve ekonominin canlılığı için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Çerçioğlu, “Bu projeyle kent genelinde arıcılık faaliyetlerini destekleyerek hem doğal yaşamı koruyoruz hem de kadınlarımızın yerel ekonomiye katkıda bulunmasına olanak sağlıyoruz" dedi.

Desteklerimiz devam edecek

Kadınları ekonominin içine katmak ve daha fazla aktif olmalarını sağlamak amacı ile böyle bir proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Barış Altıntaş ise, “Yıllardır olduğu gibi Başkanımız Özlem Çerçioğlu, tarımsal hizmetlere verdiği katkı doğrultusunda, şimdi de arıcılık yapan kadın üreticilerimize böyle bir destekte bulunuyor. Bundan sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak desteklerimiz devam edecek” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.