Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede İstanbul Sözleşmesi çalıştayı

Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede İstanbul Sözleşmesi çalıştayı
Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede yeni ve güçlü bir enstrüman olarak İstanbul Sözleşmesinin pratik yaşamda ete kemiğe bürünmesine katkı sunacak olan çalıştay Diyarbakır’da yapıldı.

Diyarbakır Barosunun katılım sağladığı çalıştayda Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü, Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede İstanbul Sözleşmesinin sahada uygulanma güçlüklerini slayt eşliğinde yaptığı sunumunu pratik örneklerle zenginleştirdi.

Ali Abbas Yılmaz

Kadın-Erkek Eşitliğine İlişkin Uluslararası Normlar Işığında Türkiye’de Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede Yeni ve Güçlü Bir Enstrüman olarak İstanbul Sözleşmesine ilişkin çalıştay dün Diyarbakır’da yapıldı.

dsc_8283.jpg

İstanbul Sözleşmesinde uygulamada karşılaşılan sorunlar üzerine tartışmaların yürütüldüğü çalıştay Diyarbakır NOVOTEL otelde dün yapılırken, toplantıya Diyarbakır Baro Başkan Av. Ahmet ÖZMEN, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü, Av. Devrim Cengiz Aygün başta olmak üzere avukatlar ve kadın aktivistler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Diyarbakır Baro Başkan Av. Ahmet Özmen yaptı. Özmen’in ardından Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü, slayt eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi. Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede İstanbul Sözleşmesinin sahada uygulanma güçlüklerine değinen Güllü, pratik örnekler üzerinden sunumunu güçlendirdi.

dsc_8345.jpg

Toplantının öğleden sonraki oturumunda Canan Güllü moderatörlüğünde, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanabilirliğini artırmak için yerel aktörlerin kapasitesinin nasıl geliştirilebileceği üzerine tartışmalar devam etti.

Son olarak ise yol haritasının planlanması, zaman çizelgesi, görev dağılımı yapılarak çalıştay sonlandırıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.