Kadınlar hangi meslekleri tercih ediyor?

Kadınlar hangi meslekleri tercih ediyor?
İstanbul Boğaziçi Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kadınların en çok hangi mesleklere yöneldiği ortaya çıktı.

TİGRİS HABER -Buna göre sağlık ve sosyal hizmetler birinci sırada yer alıyor. Bu alandaki en popüler meslekler hemşire, ebe, doktor, sosyal hizmet uzmanı, terapist ve psikologtur.

Enstitü verilerine göre eğitim ise ikinci sırada yer alıyor. Öğretmenlik, Türkiye'de kadınlar için en popüler mesleklerden biridir. Bunun yanı sıra okul öncesi öğretmenliği, sınıf öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği ve diğer branşlar da kadınların ilgi alanıdır.

Ticaret ve hizmet sektöründe tercih edilen en popüler meslekler satış danışmanı, müşteri temsilcisi, kuaför, garson, hostes ve sekreterlik ön plana çıkıyor.

Yönetim ve finans alanındaki en popüler meslekler muhasebeci, mühendis, yönetici ve avukatlık da kadınların yükselen meslek seçimleri olarak verilere yansıyor.

Sanat ve kültür sıralamanın en sonunda yer alırken bu alandaki en popüler meslekler sanatçı, müzisyen, yazar, gazeteci ve tasarımcıdır.

Kadınların en çok tercih ettiği meslekler yıllar boyunca aynı kalsa da gelişen teknoloji ile birlikte dijital alanlarda da kadınlar sıkça istihdama katılır oldu. Örneğin, bilgisayar mühendisliği, yazılım geliştirme ve veri bilimi gibi meslekler artık kadınlar için daha popüler hale gelmektedir.

Ayşe Yalçınkaya

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum