Kadınlardan öğrencilere yardım

Kadınlardan öğrencilere yardım
Mardin'de "Kardeş Kadınlar Buluşuyor" projesi kapsamında Eryeri köyü öğrencilerine giyim ve kırtasiye yardımı yapıldı

MARDİN Artuklu İlçe Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu ile Çankaya İlçe Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu’nun ortaklaşa düzenlediği "Kardeş Kadınlar Buluşuyor" projesi kapsamında Mardin Artuklu Eryeri Köyü İlköğretim Okulu’nda eğitim gören 200 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımı yapıldı. Eryeri İlköğretim  Okulu'nda yapılan dağıtım törenine Mardin Valisi Ahmet Cengiz’in eşi Vehibe Cengiz, Çankaya Müftülüğünde görevli, Proje Koordinatörü Vaize Sedide Akbulut, Vaiz Kerim Şükrü Ünlü, Vaize Peyman Ünügür, Kur’an Kursu Öğreticileri Kadriye Lale, Hatice Ködek ve Nurdane Güler, Mardin Müftülüğü personeli katıldı.

Törende konuşan Cengiz, kardeşliğin sadece kan bağından ibaret olmadığını belirterek " Ortak amaçlara hizmet ederek insanların birbirini tanımalarına fırsat vermek, ortak değerlere sahip olduğumuzu anlamak bakımından önemli bir işbirliği gösteren hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Proje Koordinatörü Vaize Sedide Akbulut ise Mardin'de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Kardeşlik hukukunun pekiştirilmesinin önemli olduğunu ifade eden Akbulut şunları söyledi:

"İslam dininde kardeşlik, bütünüyle akide temeline dayanmaktadır. Yeryüzünün neresinde yaşıyor olurlarsa olsunlar, hangi dili konuşuyor olurlarsa olsunlar, hangi kavme mensup olurlarsa olsunlar veya hangi renge sahip olurlarsa olsunlar bütün Mü'minler kelimenin tam anlamıyla birbirlerinin kardeşleridirler yani birbirlerinin sadık dostlarıdırlar. Biz de sadakatimizi göstermek, kardeşlerimizle tanışmak için Mardin’deyiz. Burada kardeşlerimizin arasında olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz."

Konuşmaların ardından öğrencilere yardım paketleri dağıtıldı. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.