Kadir gecesi 5. Harem-i şerif olan Ulucamii muhteşemdi
Özcan YILDIZ
Salavatlar getirip dualar eden binlerce kişi, dün mübarek kadir gecesi ellerini semaya açarak müminler ve İslam aleminin huzuru için dua etti.
Kur'an’ı Kerim’de bin geceden daha hayırlı gece olarak bildirilen Kadir Gecesi, tüm İslam aleminde olduğu gibi Diyarbakır'da da huşu içinde ihya edildi. Şehrin çeşitli semtlerinden gelen onlarca kadın, yaşlı ve çocuk, gündüz saatlerinden itibaren tarihi Ulu Camii'ne akın etti. Vatandaşlar, cami içinde yer bulamayınca avluda namaz kılmak zorunda kaldı. Ellerini semaya kaldıran müminler, bol İslam aleminin huzuru, birlik ve beraberliği için bol bol Allah'a dua etti. Gecenin sonunda ziyarete açılan sakalı şerif imamların elinde ziyaretçilere gösterilince hep bir ağızdan salavatlar getirilerek dualar edildi. Ziyaretçilerin bazıları ise göz yaşlarına hakim olamayarak ağladılar.
Vatandaşlar, Kadir Gecesi'nin önemli bir gece olduğunu hatırlatarak, tüm Müslüman alemi için dua ettiklerini belirttiler.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.