Kadro isteyen işçilerden eylem

Kadro isteyen işçilerden eylem
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, kadro talebinde bulunan Karayolları Bölge Müdürlüğünde çalışan taşeron işçiler toplu halde viziteye çıktı

Şanlıurfa - Siverek ilçesinde, kadro talebinde bulunan Karayolları Bölge Müdürlüğünde çalışan taşeron işçiler eylem yaptı.

 

Şanlıurfa-Diyarbakır karayolundaki 96. Şube Şefliği önünde toplanan işçiler, slogan atarak kadro isteklerini dile getirdi.

Türkiye Yol-Yapı-İnşaat İşçileri Sendikası (Yol-İş) iş yeri temsilcisi Ali Dusak, grup adına yaptığı açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğünde çalışan taşeron işçi sayısının 10 bini üzerine çıktığını belirtti. İşçilerin kadro talebi için toplu halde viziteye çıktığını ifade eden Dusak, "Bütün sektörlerde olduğu gibi karayolları işçileri de bu kölelik düzeninden kurtulmak, güvence altında çalışmak ve yargı kararının uygulanmasın ve kadro verilmesini bekliyor. Umarız  yetkililer, ilimiz milletvekilleri bu sese kulak verip yargı bağımsızlığına ve demokrasinin tesisine  yardımcı olmak amacıyla bu sorunun çözümüne katkı sunar" dedi.

Eylemci işçiler, bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.