VİDEO - Kaftancıoğlu, Diyarbakırlılar’a seslendi: Tanrıkulu sizlere emanet

VİDEO - Kaftancıoğlu, Diyarbakırlılar’a seslendi: Tanrıkulu sizlere emanet
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sezgin Tanrıkulu ve diğer CHP adaylarına destek için Diyarbakır’a geldi, seçim çalışmalarına katkı sundu.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sezgin Tanrıkulu ve diğer CHP adaylarına destek için Diyarbakır’a geldi, seçim çalışmalarına katkı sundu. Kaftancıoğlu, Diyarbakırlılara seslenerek, “Sezgin Tanrıkulu artık sizin vekiliniz ve sizlere emanet” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 1. Sıra Milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu, diğer adaylar ve İl Başkanı Abdullah Atik, kalabalık partili grubuyla Sur ilçesinde tarihi Dört Ayaklı Minare'nin önünde silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden eski Baro Başkanı Tahir Elçi'yi andı, esnafla ve halkla buluşmalar gerçekleştirdi.

canan-4.jpeg

Kutuplaştırmalara izin vermeyeceğiz

Tahir Elçi’nin katledildiği Dört Ayaklı Minare’ye karanfil bırakan karanfil bırakan Kaftancıoğlu, şunları dile getirdi: "Ne yazık ki bu coğrafyada herkesin eşit yaşayabileceği ülkemizde kutuplaştırmalar, adalet arayanların cezalandırıldığı, halkın hakkını savunanların katledildiği süreçleri yaşadık. Meçhul bırakılmış katledilen herkesi saygıyla analım. Bu ülkede adalet, eşitlik arayışını ve özgürlük arayışı aynen bunlardan öğrendiğimiz gibi sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz.

Ne yazık ki bu ülkede özgürlük içinde, eşitlik içinde ve hep birlikte huzurla yaşayabilecek imkânımız varken, benim iktidardaki kötülük dediğim ve insanların bir arada yaşayamaya değil, bu güzel çocuklarımızın geleceğini aydınlatmaya değil, kendi oturdukları koltukları çürütmek için insanlarımızı kutuplaştıran, kendisi gibi düşünmeyenleri cezalandıran, ayrıştıran bir kötülük tarafından yönetiliyoruz. Hepimiz bu gerçekliği biliyoruz.

canan-3.jpeg

Ama bildiğimiz bir gerçeklik var ki; ister Diyarbakır’da olsun ister İstanbul'da olsun Türkiye'nin 81 ilinde yaşayan insanlar kimliklerimiz, yaşam tarzlarımız, inançlarımız farklı da olsa biz kutuplaştırmalara izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki seçimler, güzel ülkemizin yeniden sağlam temeller üzerine inşa edileceği bir seçim olacak. O yüzden önümüzdeki seçimlerin akıl, ahlak ve adaletten yana olanlarla aklından kötülükleri çıkarmayanlar arasında bir seçim olacak. Yolumuz açık olsun herkese başarılar."

canan-5.jpeg

Tanrıkulu artık sizin vekiliniz

Kaftancıoğlu, Dört Ayaklı minare önünde yaptığı konuşma sonrası Gazi Caddesinde esnafı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Diyarbakır ciğeri pişirilen bir tezgâhın başına geçen CHP Diyarbakır Milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu, Canan Kaftancıoğlu’na ciğer ikram ederek, ciğerin Diyarbakır adına tescilli olduğunu söyledi. Kaftancıoğlu, konuştuğu vatandaşlara, “Sevgili Diyarbakırlılar, İstanbul adına kayıp olsa da sizler adına mutluyum. Çünkü Sezgin Tanrıkulu artık sizin vekiliniz ve sizlere emanet” dedi.

Kaftancıoğlu, İzzetpaşa caddesinde görüştüğü yaşlı bir amcanın ‘adalet, adalet, adalet’ haykırışlarına karşılık ise şunları söyledi; “Amcamızın da dediği gibi Adalet, Adalet, Adalet, bu ülkeye adaleti Kemal Kılıçdaroğlu getirecek.”

Kaftancıoglu, CHP Diyarbakır İl binasında partililerle bir araya geldikten sonra Ofis Sanat Sokağı'nda saha çalışmasına katılacak. Kaftancıoğlu saha çalışması ardından, Amedspor Taraftar Kulübü ve Amedspor Kulübünün yönetimini ziyaret edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.