Kahramanlığı canına mal oldu

Kahramanlığı canına mal oldu
Hasankeyf Kesmeköprü köyünde dün akşam saatlerinde komşusunun evinde çıkan yangını söndermek isteyen Sabri Çiğçi, yoğun dumandan zehirlenerek kalp krizi geçirip hayatını kaybetti.


Batman-Batman'ın Hasankeyf (Heskîf) ilçesi Kesmeköprü (Qurê) köyünde ikamet eden köy çobanı Turan Ateş'in evinde, dün akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın üzerine hemen itfaiyeye haber verildi ancak ekipler gelmedi. Evin bütünüyle kül olmasının önüne geçmek isteyen Ateş'in komşularından Sabri Çiğçi (53), çıkan yangını söndürmeye çalışırken, yoğun dumandan etkilenerek kalp krizi geçirdi. Çiğçi'nin kalp krizi geçirmesi üzerine köylüler bu kez sağlık ekiplerine haber verdi. Fakat itfaiye ekipleri gibi çağrılan ambulans da gelmedi. Kalp krizi geçiren Çiğçi, bindirildiği pikapla Batman'a götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Çiğçi'nin cenazesi Batman Bölge Devlet Hastanesine getirildikten sonra otopsi için Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderildi. Çiğçi'nin yaşamını yitirdiğini duyan yakınları ve BDP Hasankeyf ilçe örgütü yöneticileri Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne akın etti. 

'İtfaiye ekipleri gelseydi bu olay yaşanmazdı'

Çiğçi'nin damadı Azad Kızmaz, kayın pederinin itfaiyenin ihmalkarlığı sonucu yaşamını yitirdiğini belirterek, sağlık ekiplerinin de haber verilmesine rağmen gelmediğini söyledi. Kızmaz, bu olay devletin, hükümetin, Hasankeyf Kaymakamlığı ve Hasankeyf Belediyesi'nin ihmalkarlığıdır. Bu konuda özellikle Hasankeyf Belediyesi sorumludur. İtfaiye ekibi gelseydi komşuların müdahalesine gerek kalmaz ve bu olay yaşanmazdı. Beş bin nüfuslu bir ilçenin ne sağlık ne de itfaiye ekipleri çalışıyor" diye konuştu.

kahraman-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.