Kahreden ölümler

Kahreden ölümler
Diyarbakır’da, son 4 yılda Baroya kayıtlı 7 hukukçu çeşitli nedenlerle hayatını kaybetti.

Merhum Tahir Elçi’nin Sur olayları sırasında faili meçhul şekilde katledilmesinden sonra 7 avukat hayatını kaybetti. Son olarak gazetemizin de yazarı olan avukat Armanç Arkaş, önceki gece çıkan bir kavgayı ayırmaya çalışırken hayatını kaybetti. Armanç’ın ölümünden sonra sosyal medyada bireysel silahlanma için kampanya başlatıldı.

Diyarbakır Barosu’nu sarsan ölüm vakalarına bir yenisi eklendi. Baroya kayıtıl avukat Armanç Arkaş önceki gece bir eğlence mekanına gitti. Eğlence mekanında iki grup arasında sözlü tartışma çıktı. Avukat Armanç Arkaş (28), kavgayı ayırmaya çalıştı. Arkadaşı A.D., silahı çekerek ateş etti. Kurşunlardan biri Arkaş'ın başına isabet etti. Kanlar içerisinde yere yığılan genç avukat hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Polis olayla ilgili A.D.'yi gözaltına aldı.

Avukatlar yasta

Arkaş’ın ani ölümü meslektaşlarını ve sevenlerini yasa boğarken, son 4 yılda Baroya kayıtlı 7 avukat hayatını kaybetti. Baro camiasını sarsan ölümler 28 Kasım 2015’te Sur olayları sırasında çatışmaların yaşandığı bölgeye inceleme için giden Baro Başkanı Tahir Elçi’nin faili meçhul şekilde suikasta maruz kalarak hayatını kaybetmesiyle başladı. Daha sonraki süreçte yine Diyarbakır Barosu’na kayıtlı avukatlardan Emrullah Engin Akyürekli kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Genç avukat Akyürekli’den gelen acı haberi, trafik kazasında yaşama veda eden Önder Öngür ve Bayram İncekara’nın ölümleri izledi. Geçtiğimiz yıl ise genç avukat Muhterem Süren yaşamına son vermişti.

Bir eş, diğeri dost kurşunuyla vuruldu

Bu ölümlerin ardından geçtiğimiz Mayıs ayında Baroya kayıtlı 43 yaşındaki Müzeyyen Boylu İssi, eşi tarafından sokak ortasında öldürüldü. Baroyu sarsan en son ölüm haberi ise önceki gece yaşanan bir kavgayı ayırmaya çalışan avukat Armanç Arkaş dost kurşunuyla hayatını kaybetti.

Aramızda potansiyel katiller var

Armanç’ın ölümünden sonra sosyal medyada bireysel silahlanma için kampanya başlatılırken, Baro Başkanı Cihan Aydın, “Beline silah takıp sinirine ve duygularına hakim olamayan binlerce potansiyel katil var aramızda. Bunlardan biri, meslektaşımız Armanç Arkaş’ı tarafı olmadığı bir kavgayı ayırmaya çalışırken öldürdü. Seni ve yanına gittiğin Tahir Elçi’yi hep sevgiyle, saygıyla ve özlemle anacağız” tepkisinde bulundu.

Öte yandan hayatını kaybeden Arkaş, 6 yıl önce avukatlık ruhsatını merhum Tahir Elçi'nin elinden almıştı.

Özge AKENGİN/ÖZEL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.