Kalbi dayanamaz diye anneye söyleyemiyorlar

Kalbi dayanamaz diye anneye söyleyemiyorlar
Mardin'in Dargeçit ilçesinde 1995'te gözaltında kaybedilen 21 yaşındaki Abdurrahman Coşkun'a ait kemikler, yapılan DNA testiyle bulundu.

Mardin- Yıllardır arayışta olan Coşkun ailesi, hem çocuklarını kaybettikleri için acı çekiyor hem de artık ziyaret edecekleri bir mezarları olduğu için seviniyor. Ağabey Mehmet Coşkun, "Annem, kardeşime ait bir mezar olmasını istiyordu, istediği oldu ama kalbi dayanamaz, ben bunu anneme nasıl söyleyeceğim" dedi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde 2-6 Kasım 1995 tarihleri arasında Dargeçit Jandarma Komutanlığı tarafından "Örgüte yardım ettikleri" iddiasıyla gözaltına alınıp katledilen Süleyman Seyhan (57), Abdurrahman Çoşkun (21), Abdullah Çoşkun (20), Mehmet Emin Aslan (19), Nedim Akyön (16), Seyhan Doğan (14), Davut Altınkaynak (13) ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 10 Haziran 2013'te Kızıltepe'nin Aysun (Tizlêrîn) köyünde kazı çalışması yapıldı. Kazıda ulaşılan ve DNA testi yapılan kemiklerin bir kısmının 21 yaşındaki Abdurrahman Coşkun'a ait olduğu ortaya çıktı. Resmi kaynaklara göre, gözaltına alındıktan sonra Mardin'de ifadesi alınıp serbest bırakıldığı iddia edilen Coşkun'a ait kemiklerin bulunması, ailede acı ile beraber buruk bir sevinç yaşattı. Ağabey Mehmet Coşkun, kardeşinin bir gece vakti askerlerin panzerlerle evi ablukaya aldıktan sonra gözaltına alındığını dile getirerek, "Bir gece vakti askerler birden evi ablukaya aldı. Ne olduğunu bile anlayamadık. Sonra kardeşimi gözaltına alarak ifadesinin olduğunu, alındıktan sonra bırakılacağını söylediler. Kardeşim lise öğrencisiydi. Olayın hemen ardından karakola gittim ama yerini öğrenemedim" dedi. 

anne-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.