Kan Grubuna Göre Beslenme Nedir?

Kan Grubuna Göre Beslenme Nedir?
Kan grubuna göre beslenme, tüm kan gruplarına özel olarak hazırlanan beslenme programıdır. Her besin farklı kan gruplarına ayrı etkilerde bulunabilir.

TİGRİS HABER - Bu düşünceye göre şekillenen beslenme düzeni de son zamanların popüler konusu kan grubuna göre beslenmeyi oluşturuyor.

Kilo vermek veya almak istediğinizde, kan grubunuzun kabul edeceği besinlerle beslenmenizi savunan kan grubuna göre beslenme, kişisel ve biyolojik özelliklere göre düzenlenmelidir. Her bir kan grubunun tüketmesi gereken besinler birbirinden farklı olacaktır. Bu beslenme düzeni 1960’lı yılların başlarında gündeme gelmiştir. Kan grubuna göre beslenmeyi tercih ettiğiniz zaman; vücut fonksiyonlarınızın daha sağlıklı çalıştığına şahit olabilirsiniz. Bu konu üzerine hazırlanan kitaplarda kan grubuna göre beslenen kişilerin daha sağlıklı yaşam sürdükleri ifade edilmiştir.

Kan grubuna göre beslenmede işlenmiş gıdalar ve şarküteri ürünleri zararlı olacağından, bu beslenme felsefesine uyum sağlayanlar daha sağlıklı bir bedene kavuşabilir. Metabolik faaliyetlerin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Ayrıca bağışıklık sistemini de güçlü tutarak hastalıklardan uzak kalırlar. Yani sağlıklı bir yaşam için kan grubu ve besinler arasında bir iletişim kurulmalıdır.

*

A Kan Grubuna Göre Beslenme

Çiftçi kan grubu olarak tabir edilen A grubu, genellikle sebze yemekleri ile mutlu olurlar. Tarımsal beslenme ile daha sağlıklı olacaklarına inanırlar ve bu düşünceyi uygulamaya geçirirler. Pek çok A grubuna sahip kişileri vejetaryen olduğu da bilinmektedir. Kırmızı ete tabaklarında yer vermezler. Kırmızı etin onlarda enerji düşüklüğü yaşattığı ifade edilir. A kan grubunda mide asitleri diğer gruplara göre azdır. Bu nedenle et ürünlerini sindirirken zorlanırlar. Tıpkı et gibi süt ürünlerine karşı da hassas olmaktadırlar.

A kan grubuna sahip kişiler tahıl ürünleri ve sebze ile beslendikleri durumda, sindirim problemleri yaşamazlar. Ödemden şikayetçi olabilirler. Çünkü A kan grubu kişilerinin vücutları ödeme karşı hassastır. Kırmızı eti sindirirken zorluk yaşadıkları için et konusunda balık ve tavuk eti tercih edebilirler.

A kan grubu beslenme listesinde zararlı olarak görülen besinler kırmızı et, asitli meyveler, tropik meyveler, şarküteri ürünleri, süt ürünleri ile yapılan tatlılar ve dondurmalar yer almaktadır. Bu besinleri tüketirken sindirim problemi yaşayabilirler. Sağlıklı yaşam için tempolu yürüyüşü ve yüzmeyi alışkanlık haline getirebilirler.

*

B Kan Grubuna Göre Beslenme

Sindirim sistemi güçlü olan B kan grubuna sahip kişiler, pek çok besini rahatlıkla tüketebilir. Süt ürünlerini tüketirken zorluk yaşamazlar. Sütçül kan grubu olarak da tanımlanabilir. Fakat yine de bağışıklık sistemleri zayıf ve hassastır. Yemek yemelerine rağmen yemek sonrasında ufak bir kan şekeri düşüklüğü yaşayabilirler. Kan şekerinin düşmesine neden olan besinler ise mercimek, mısır, buğday ve fındık olmaktadır. Bu besinler B kan grubu için biraz zararlı olacaktır.

Tavuk etinde bulunan bazı maddeler, B kan grubu için tehlikeli olabilir. Bu nedenle hindi eti tüketilmesi önerilir. Kırmızı et tüketebilirler. Bu kişiler patlıcan ve patatesle yapılan yemekleri rahatlıkla yiyebilir ve bu yemeklere kırmızı et ilave edebilir. Meyve seçimlerini ise karpuz, erik ve muzdan yana yapabilirler. Yeşil çay ve maden suyu da iyi bir içecek seçimi olmaktadır. Bisiklet sürmek B grubu kişileri için oldukça etkili olacaktır.

*

AB Kan Grubuna Göre Beslenme

Bu gruptaki kişiler için kırmızı et tüketiminin tehlikeli olduğunu belirtmeliyiz. Kanları kolayca pıhtılaşabilir. Bu nedenle sağlıklı seçimler yapmalıdır. Ekmek tercihini tam buğdaydan yana kullanırlarsa sağlıklı bir adım atmış olurlar. Sindirim problemleri oluşturan kırmızı et AB ve A grubuna önerilmez. Kırmızı et tüketimi AB grubu için yağlanmaya neden olabilir. Deniz ürünleri, süt ürünleri ve sebze ağırlıklı beslenildiği durumda hem kilo vermeleri kolay olur hem de bağışıklık sistemi güçlendirilir.

Alerji ve enfeksiyona karşı çok hassas olan AB grubu kişileri, kan ve diyabet hastalıklarına karşı dikkatli olmalıdır. Çünkü risk altındadır. Sirke, biber ve sarımsak mide asitlerini yoracağından çok az miktarda tüketebilirler. Kivi, limon ve greyfurt ile meyve saatlerini rahatlıkla geçirebilirler. Çünkü bu meyveler AB kan grubunun vücut direncini desteklemektedir.

AB kan grubu yarı vejetaryendir. Hem A grubunu hem de B grubunu temsil eder. Karabiber, pul biber ve yenibahara karşı hassastır. Baharat kullanmak istediklerinde köri ve zencefil onlar için sağlıklı olacaktır. Yüzmek ve bisiklet sürmek AB kan grubunun bağışıklığını güçlendirecektir.

*

0 Kan Grubuna Göre Beslenme

0 kan grubuna sahip kişilerin metabolizması genellikle düşüktür. Çoğu 0 kan grubu kişilerinde iyot eksikliği görülmektedir. Bu nedenle tiroid hormonları dengede değildir. Kilo alımı görülür. Glutene karşı hassas olan 0 kan grubu, tahıla ve taneli sebzelere karşı hassastır. Damar ve kalp sağlığı için zeytinyağı içerikli beslenmelidir.

Etlerle arası iyi olan 0 kan grubu tüm et türlerini tüketebilir. İyot dengesi için iyotlu tuz tercih etmelidir. Yeşil sebzelerle de aralarını iyi tutmalıdır. Bu esnada tahıl ürünlerine karşı oldukça seçici olmak zorundalar. Glutene hassasiyet, besin seçimini etkilemektedir.

Keten tohumu, zeytinyağı ve deniz ürünleri ile beslenildiği durumlarda 0 kan grubu için kalp hastalıkları riski en aza inecektir. İşlenmiş ve hazır gıdalar da tehlike oluşturmaktadır. Sıvı gıdalarda ise yeşil çay, erik suyu, ananas suyu ve maden suyu sağlıklı bir seçim olacaktır. Beslenmeye destek olarak yüzme veya aerobik ile ilgilenebilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.