Kanun teklifinde emeklilerle ilgili bir şey yok

Kanun teklifinde emeklilerle ilgili bir şey yok
TÜİK verileri, enflasyon derken gündeme gelen maaş artışlarından emeklilere yansıyan bir şey olmadı. AK Partinin memur maaşları ile ilgili TBMM’ye sunduğu kanın teklifinde emekliler yer almadı.

TİGRİS HABER - En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesini de içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. AKP’nin memur maaşlarında artış öngören 17 maddelik teklifinde emekliler yer almadı. AK Parti’nin kanun teklifinde emeklilerle ilgili bölümde refah payı yer almaması tepki çekti

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği enflasyon rakamı açıklandı. 6 aylık enflasyon rakamlarıyla birlikte refah payı öncesi zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklileri sözleşme zammı ve enflasyon farkıyla yüzde 17,55, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zamma hak kazandı.

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesini de içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifte emekliler yer almadı. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, işçi ve BAĞ-KUR emeklileri ile ilgili "Şu anda bu teklifimiz içerisinde yok. Oradaki zam teklifleriyle beraber oranlar, dağılım yapılacaktır, miktar açısından. Çünkü en alt seviyede 5 bin 500 TL olan emekli maaşı, seçim öncesinde 7 bin 500 TL’ye çıkartılmıştı. Şu andaki dağılım ve enflasyon farkının yansıtılmasıyla beraber, şu andaki teklifimizde yer almıyor. Onu ilerleyen zamanda değerlendireceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.