Kapatılan caddeler esnafı mağdur ediyor

Kapatılan caddeler esnafı mağdur ediyor
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, acil yıkılması gereken binalardan dolayı caddelerin kapalı tutulmasının esnafı mağdur ettiğini belirtti.

TİGRİS HABER- HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Bağlar İlçe Başkanı Orhan Zeren ve beraberindeki partililer Bağlar ilçesinin Emek Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti.

Esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Dinç, yaşanılan depremden dolayı esnafa geçmiş olsun temennilerinde bulundu.

Emek Caddesi esnafı genel olarak halkın Bağlar’dan taşınmasından dolayı iş yapamadıklarını ve riskli yapıların bulunduğu caddelerin kapatılmasından dolayı işlerinin durma noktasına geldiğini belirttiler.

Esnafı ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulunan Dinç, Diyarbakır’da acil yıkılacak binalardan öncelikli olarak esnafı mağdur eden binaların olması gerektiğini ve ayrıca yetkililerin esnafa destek paketi vermeleri gerektiğini belirtti.

hudapar-il-baskani-3.jpeg

“Caddenin bir bölümü kapalı tutulduğu için burada yüzlerce esnaf iş yapamaz durumda”

Konuşmasına Emek Caddesi’ndeki esnafı tek tek ziyaret ettiklerini belirterek başlayan Dinç, “Burada ağır, orta ve az hasarlı binaların yanı sıra acil yıkılması gereken 2 binanın varlığından dolayı burada caddenin bir bölümü kapatılmış durumda. Acil yıkılması gereken hangi bina varsa acil bir şekilde yıkılmalıdır ki vatandaş mağduriyet yaşamasın. Yol kapalı tutulduğu için burada yüzlerce esnaf iş yapamaz durumdadır ve çoğu kepenklerini kapatmış. Acil yıkılması gereken binalardan öncelik esnafı mağdur eden bu tür yerlere verilmeli. Bu binalar hemen yıkılmalıdır ki esnafın mağduriyeti bitsin.” ifadelerini kullandı.

“Acil bir şekilde esnafa yönelik bir destek paketi verilmeli”

hudapar-il-baskani-1.jpeg

Deprem sonrasında evi hasar gören depremzedelere verilen kira desteği ve nakdi yardımları hatırlatarak bu tür yardımların esnafa da verilmesi gerektiğini belirten Dinç,” Yetkililere bir başka çağrımızda şudur; şu ana kadar işyeri zarar gören esnafa yönelik herhangi bir açıklama yok. Acil bir şekilde esnafa yönelik kısa ve orta vadeli bir destek paketi açıklanmalıdır. Çünkü esnafın; çeki, senedi, kirası var. En azından bunlara yönelik bir çalışma yapılmalıdır. İnşallah tez zamanda bu sıkıntıları atlatırız.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.