Kapatılan fabrika açıldı, çalışanlarda ikinci kez virüs çıktı

Kapatılan fabrika açıldı, çalışanlarda ikinci kez virüs çıktı
Diyarbakır’da koronavirüs nedeniyle kapanan tekstil fabrikası yeniden açıldı. Ancak fabrikada çalışan 5 kişide koronavirüs tespit edildi. Fabrikada çalışan işçiler tedirgin. Öte yandan kentte faaliyet gösteren bir süper market çalışanında da virüs tespit edildi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan bir kişi, 16 gün önce öksürük ve ateş şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Burada yapılan Covid-19 testi pozitif çıkan kişi, pandemi hastanesinde tedaviye alındı. Bir işçide koronvirüs tespit edilmesi üzerine tekstil fabrikası geçici süreyle kapatılmıştı. 15 günlük izalasyon ve tedavi sürecinin ardından işçiler sağlıklarına kavuştu, mesailerine başladı.

Ancak aynı fabrikada 5 kişinin daha koronavirüse yakalandığı belirtildi. Virüse yakalanan işçiler tedavi altına alınırken, tedirgin olan bazı işçiler rapor aldı. Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz fabrika yöneticilerine ulaşamadık.

Öte yandan Kayapınar’da bulunan bir süpermarket çalışanında koronavirüs tespit edildi. Bunun üzerine fiyasyon ekibi tarafından market çalışanlarına koronavirüs testi yapıldı. Market faaliyet yürütmeye devam ediyor. Vatandaşlar söz konusu durumdan tedirgin olup çalışmalara ara verilmesi gerektiğini ifade ettiler. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum