Karaloğlu: Kentsel dönüşümde vatandaşlar mağdur edilmedi

Karaloğlu: Kentsel dönüşümde vatandaşlar mağdur edilmedi
Vali Karaloğlu, Fiskaya’da kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığı törene katıldı. Karaloğlu: “Vatandaşlarımız kesinlikle mağdur edilmedi ve edilmeyecek. Bunu buradan ilin valisi olarak söylüyorum” dedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri alanında bulunan Fiskaya semtinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalar başladı. Vali Münir Karaloğlu, Fiskaya Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk kazma vurulduğu alanda çalışmaları inceledi.

Vali Karaloğlu, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın eskiyen yönlerinin yenilenmesi, kentsel dönüşümün başlaması konusunda uzun süredir çalışmalarının olduğunu  ve 2017’de çıkan kararname ile Fiskaya Bölgesinin riskli bölge ilan edildiğini söyledi. Kentsel dönüşümün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü üzerinden yürütüldüğünü belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:

fikaya-tigris1-001.jpg

“Büyükşehir Belediyesi olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile işbirliği yaptık. Onlar bize yetki devrettiler. Biz şimdi onların adına burada vatandaşlarımızla görüşmelerimizi yapıyoruz. Anlaştığımız vatandaşların konut isteğine konutunu, konutunun ve arsasının parasını isteyenlere parasını vererek vatandaşımızı bu bölgeden transfer ettikten sonra temizlik faaliyetleri içinde ihalemizi yaptık.” Bölgeye makine giremediği için elle yıkım yaparak kentsel dönüşüm faaliyetlerine başladıklarını kaydeden Karaloğlu, konuşmasını sürdürdü:

fikaya-tigris-001.jpg

“Amacımız Hevsel’in yeşiliyle Fiskaya'nın yeşilini buluşturmak”

“Fiskaya bölgesi Diyarbakır'ın en değerli en kıymetli bölgelerinden bir tanesidir. Hemen dünya mirası surların bitişiğinde hemen yanı başımızda Dicle Nehri, Hevsel Bahçeleri var. Esas amacımız Hevsel’in yeşiliyle Fiskaya'nın yeşilini buluşturmak istiyoruz. Bu bölgeleri Diyarbakır'da yaşayan herkes için nefes alabilecek alanlara dönüştürmek istiyoruz.”

Karaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Surların altındaki millet bahçesinin devamı olacak. Diyarbakır'ın cazibesi artacak. Diyarbakır'da vatandaşlarımızın bizden en çok talep ettiği konulardan bir tanesi yeşilin artırılması, parkların, rekreasyon alanlarının çoğaltılması ile ilgili vatandaşımızın da önemli bir talebi var.  Vatandaşımızın bu talebini de karşılamış olacağız.”

karaloglu-tigris.jpg

Vatandaşlarımız kesinlikle mağdur edilmedi

205 vatandaşla anlaşma sağladıklarını belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Helalleşerek tokalaşarak anlaştık. Vatandaşlarımız kesinlikle mağdur edilmedi ve edilmeyecek. Bunu buradan ilin valisi olarak söylüyorum vatandaşları mağdur etmedik ve etmeyeceğiz ve birinci önceliğimiz vatandaşlar rızaen anlaşmak onlarla helalleşerek el sıkışarak buradan ayrılmak bizim en büyük amacımız.”

Ben-u Sen bölgesi, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde de kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü aktaran Karaloğlu, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Bu mahalleler sorunlu alanlarımız, burada yaşayan insanlarımız da çok muzdaripler, onların da bizden talepleri var. Diyarbakır'daki problemleri bir bir çözmeye devam edeceğiz. Yeter ki Diyarbakırlılar bizimle beraber hayal etsinler bizimle beraber çözüme ortak olsunlar görecekler ki Diyarbakır yarını bugünden iyi olacak bugünü dünden iyi olduğu gibi yarının da bugünden iyi olacak. Birlikte hayal edeceğiz birlikte inşa edeceğiz.” (Kaynak: Büyükşehir Basın)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.