Karlı havada arızaya müdahale ettiler

Karlı havada arızaya müdahale ettiler
Şırnak'taki yoğun kar yağışı ve sağanak nedeniyle, Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri arasındaki ana elektrik hattı hasar gördü ve bölgede elektrik kesintileri yaşandı.

TİGRİS HABER - Dicle Elektrik, bölgede 23 kişiden oluşan 5 acil durum ekibi görevlendirerek zorlu hava koşullarına rağmen elektrik arızalarını hızla giderdi.

Şirketin Şırnak İl Müdürü Rıdvan Çatır, olumsuz hava şartlarına karşın ekiplerin gece gündüz demeden çalışarak bölgeye elektrik sağlamayı başardıklarını ve şebeke kontrolünü tam olarak sağladıklarını belirtti.

dicle-elektrisk-sirnak-karli-havada-mudahale-1.jpg

Şırnak’ta günlerdir devam eden sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. Aniden bastıran kar nedeniyle kırsalda bazı yollar ulaşıma kapanırken, toprağın yumuşaması ve rüzgârın etkisi ile Uludere-Beytüşşebap ilçeleri arasındaki ana elektrik iletim hattını taşıyan 2 direk devrildi. İletim hattı kopunca Uludere’de 4 bin kadar abonenin etkilendiği elektrik kesintisi yaşandı. Bunun üzerine Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürlüğü tarafından acil durum ilan edilerek 4 mühendis, 4 tekniker ve 15 teknisyen olmak üzere 23 kişiden oluşan 5 ekip kurularak bölgede görevlendirildi.

dicle-elektrisk-sirnak-karli-havada-mudahale-3.jpg

Onlarca direk devrildi

Bölgedeki elektrik kesintileriyle ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürü Rıdvan Çatır, sorumluluk bölgelerinde yer alan Beyazsu ve Uzungeçit ilçeleri arasındaki ana elektrik hattını taşıyan iki direğin yanı sıra, mahalle ve köylerde 10'dan fazla orta gerilim direği ve çok sayıda alçak gerilim direğinin devrildiğini tespit ettiklerini belirtti. Çatır, şehir merkezinde bir alçak ve orta gerilim müşterek direğinin devrildiğini, beş müşterek direğin hasar gördüğünü ve 30 orta gerilim direği arasındaki iletkenin koptuğunu saptadıklarını ifade etti.

dicle-elektrisk-sirnak-karli-havada-mudahale-2.jpg

Tüm arızalar en kısa sürede giderildi

Açıklamalarını sürdüren Çatır, “Olumsuz hava koşullarına rağmen ekiplerimiz gece gündüz demeden arızaları gidermek için çalıştı. Acil durum ekiplerimizin diğer onarım ekiplerimizce desteklenmesiyle tüm arızalar en kısa sürede giderildi. Şebeke kontrolü tam anlamıyla sağlandı ancak kesintisiz enerji dağıtımı hizmeti için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. (Haber merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.