KATİLLER BULUNSUN!

KATİLLER BULUNSUN!
Kayıp yakınları eyleminin 357. haftası Tahir Elçi'ye adanırken, Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi iki kelimelik tek cümlesiyle, "Katiller Bulunsun!" dedi.

Ali Abbas YILMAZ

Tahir Elçi cinayetinin üzerinin örtülmek istendiğini ve faili meçhul cinayet dosyalarının mahkemelerde beraatla sonuçlandırılmasının yeni faili meçhul cinayetlere zemin hazırladığını söyleyen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, " Katili daha fazla gizlemeyin, çünkü buna olanak vermeyeceğiz. Asla yakanızdan düşmeyeceğiz. Siz bizim arkadaşımızı, yoldaşımızı, bu topraklarda insan hakları mücadelesi veren değerli bir dostumuzu alıp götürdünüz.  İki elimiz yakınızdan asla düşmeyecek." dedi.

 Anlı, "Eğer bu gün bu devlet , bir hukuk devleti , bir adaletli devlet olsaydı ; bu gün bu yaşanan sıkıntılar karanlık günler olmazdı" dedi  ve tarafsız bir heyetin soruşturmayı yürütmesini istedi.

Özmen, " Geçmişiyle yüzleşmeyen, geçmişindeki karanlığı aydınlatmayan, binlerce cinayetin faillerini yargı önüne çıkarmayan bir devlette demokrasiden, adaletten, insan haklarından bahsedilemez" dedi. 

 

Kayıp yakınlarının "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın"  eylemi  357. haftasında Tahir Elçi'nin faillerini sordu. Kayıp yakınlarının 357. haftasındaki oturma eylemine,  tarihi Minarenin önünde katledilen Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi Eş başkanları Gültan Kışanak , Fırat Anlı, Kürt Yazarlar Derneği Eş Başkanları ve  yüzlerce kayıp yakını katıldı.

Kayıp yakınlarının "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın"  eyleminin 357. haftasında, Tahir Elçinin eşi Türkan Elçi, Diyarbakır İHD Şubesi Başkanı Raci Bilici, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve  Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi Eş başkanı  Fırat Anlı birer konuşma yaptı.

ARŞİVLER AÇILSIN!

"Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın"  eyleminin 357. haftasının açılış konuşmasını yapan Diyarbakır İHD Şubesi Başkanı Raci Bilici, bugüne kadar yaşanan kayıpların failinin devlet olduğunu, devletin planlamasıyla, bilgisi dahilinde bu cinayetlerin işlendiğini, kayıpların faillerinin devletin arşivinde saklı olduğunu ve devletin istemesi halinde tüm faillerin açığa çıkacağını söyleyerek, devletten arşivler açılsın talebinde bulundu. Tahir Elçinin katledilmesini, Tahir Elçinin faili meçhul cinayetlerin faillerini bulması çabasına bağlayan Bilici, kayıplara seslenerek, " Hiçbir zaman gözünüz arkada kalmasın, tüm failler bulunana kadar, gerçek adalet sağlanıncaya kadar mücadelemiz sürecektir" dedi.

KATİLLER BULUNSUN!

Kayıp yakınları eyleminin 357. haftası Tahir Elçi'ye adanırken, Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi iki kelimelik tek cümlesiyle, "Katiller  Bulunsun!" dedi.

 

"KATİLLERİ GİZLEMEYİN"

Türkan Elçi'nin ardından konuşan Meral Danış Beştaş, On yıllar boyunca faili meçhul cinayetlerin açığa çıkması için mücadele veren Tahir Elçi'nin ardından kendisi için 'failler bulunsun' talebinde bulunmak zorunda bırakılmanın çok üzüntü verici olduğunu söyledi.  Tahir elçinin öldürülmesinin üzerinin örtülmek istendiğini söyleyen Beştaş, " Bugüne kadar faili meçhul diye adlandırılan cinayetlerin faillerinin belli olduğunu, bu faillerin sadece ve sadece saklandığını, gizlendiğini; bulunanların ise, mahkeme karşısında nasıl beraat ettirildiğine büyük bir acıyla tanıklık ediyoruz " dedi. Katillerin aklanma süreçlerin yeni cinayetlerin zeminini hazırladığını söyleyen Beştaş, " Bütün Türkiye Tahir Elçi'nin nasıl  ve kimler tarafından, linç edildiğini çok iyi biliyor. Kendisinin bir Tv Programındaki konuşmasından sonra nasıl hedefe konulduğunu, öldürülme tehlikesi altında olduğunu  herkes çok iyi biliyor" dedi. Katillerin bulunması çağrısı yapan Beştaş, soruşturmada bir ilim ilerleme olmadığını belirterek, davanın takipçisi olduklarını söyledi. Failleri devletin, hükümetin çok iyi bildiğini, tanıdığını ifade eden Beştaş, " Katili daha fazla gizlemeyin, çünkü buna olanak vermeyeceğiz. Asla yakanızdan düşmeyeceğiz. Siz bizim arkadaşımızı, yoldaşımızı, bu topraklarda insan hakları mücadelesi veren değerli bir dostumuzu alıp götürdünüz.  İki elimiz yakınızdan asla düşmeyecek." dedi.

"TARAFSIZ HEYET İNCELEME YAPSIN"

Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi Eş başkanı  Fırat Anlı Kürtçe olarak yaptığı konuşmasında, "Değerli anneler kıymetli misafirler 357. Haftadır bu mücadele devam etmekte. Sadece Diyarbakır değil, İstanbul’da ,Cizre’de dört bir yerde cumartesi anneleri yaşanan karanlık günleri aydınlığa çevirmek için burada.

Eğer bu gün bu devlet , bir hukuk devleti , bir adaletli devlet olsaydı ; bu gün bu yaşanan sıkıntılar karanlık günler olmazdı. Bu gün Tahir Elçi‘yi  anmak için buradayız ve bu normal bir şey değil .Bu ateş sadece bizim yüreğimizi, köyümüzü, evimizi yakmayacak. Bu ateş 4 parça vatanda yanacak.  

Biz Fatih Paşa camisine kurşun yağdıran failleri de biliyoruz. Bunları kim yaptıysa, tarafsız bir heyet gelip inceleme yapsın ve ayrıca Tahir Elçi ‘nin  de faillerini ortaya çıkarsın. Ankara’nın verdiği cevap da bize yeterli gelmiyor bu konuda. Değil 357 hafta 3557 hafta dahi geçse biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz." dedi.

"KAMU GÖREVLİLERİ CEZASIZLIK ZIRHIYLA KORUNUYOR"

Diyarbakır Barosu adına, "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" eyleminin 357. haftasında konuşan   Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen,  "Tahir Elçi dostumuzdu, ağabeyimizdi. Açmış olduğu hukuk ve adalet  mücadelesinde bizim rehberimizdi. Genç avukatlar için bir semboldü,  idoldü. Maalesef,  28 Kasım'da onu  kör bir kurşunla aramızdan aldılar. Tahir Elçi tüm meslek yaşamını, kayıplara, faili meçhul cinayetlere, insan hakları, barış ve demokrasi  mücadelesine adadı. Kayıp yakınlarının 357. haftasında burada gördüğünüz fotoğraflar ve binlercesi, eşlerinin, çocuklarının, annelerinin, babalarının yanından  alınarak götürüldüler ve bir daha haber alınamadılar. Çoğunun mezarı bile yok. Ailelerinin gidip dua edebilecekleri bir mezar taşları bile yok. Özellikle 90'lı yıllarda yoğunlaşan yargısız infazlar ve kayıplar bugüne kadar aydınlatılmadı.  Ağır cinayetler ve suçlar işleyen kamu görevlileri, ciddi bir cezasızlık zırhı ile günümüzde de korunmaktadır" dedi.  Faili meçhul cinayeti davalarının başka illere sürgün edildiğini ve tüm bu davalarda yargılananların beraat ettirildiğini söyleyen Özmen, " Geçmişiyle yüzleşmeyen, geçmişindeki karanlığı aydınlatmayan, binlerce cinayetin faillerini yargı önüne çıkarmayan bir devlette demokrasiden, adaletten, insan haklarından bahsedilemez" dedi. 

"Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" eylemi  357. haftasında, Diyarbakır Barosu  Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen'in  konuşmasının ardından  yapılan 5 dakikalık oturma eylemiyle sonlandırıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.