Kayapınar Belediyesi’nde yolsuzluk iddiası

Kayapınar Belediyesi’nde yolsuzluk iddiası
Yolsuzluk ve torpil iddialarıyla gündeme gelen Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi’nde, bir usulsüzlük iddiası daha. Geçtiğimiz günlerde yapılan araç kiralama ihalesinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Komisyon başkanı görevden alındı.

TİGRİS HABER  - Kayapınar Belediyesi, geçtiğimiz günlerde araç kiralama ihalesi yaptı. Yapılan ihalede usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. Şirkete uygun şartname hazırladığı iddiasıyla ihaleye fesat karıştığı ileri sürülen İhale Komisyon Başkanı M. B görevden alındı.

İddialara göre, geçtiğimiz gün Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne araç ihtiyacının karşılanması için on binlerce liralık araç kiralama ihalesi yapıldı. Kayapınar Belediyesi İhale komisyonu tarafından yapılan ihalede, İhale Komisyon Başkanı ve aynı zamanda Destek Hizmetlerinde görevli Memur M. B’nin Diyarbakır’daki bir firmaya uygun şartname hazırladığı iddia edildi. Park ve Bahçeler Müdürü K. A’nın EKAP Şifresi girilerek, hazırlanan şartname dosyası adı geçen firmaya uygun olarak hazırlandığı ileri sürüldü.

Olayın patlak vermesi üzerine Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Ünal Koç, İhale komisyon Başkanı M. B’yi görevden aldı. İhale yolsuzluğu ile ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirilirken, İhalede ihmali bulunan müdürlerin halen görevlerin başında olduğu ifade edildi.

Belediyeden açıklama

Konuyla ilgili görüştüğümüz Kayapınar Belediyesi yetkilileri, araç kiralama ihalesinde söz konusu yanlışlığın araç firmasının sunduğu evraklardan kaynaklandığını belirtti.  Yapılan işlemle ilgili soruşturmanın başlatıldığı, olayla ilgili bir personelin işine son verildiği açıklandı.

Belediyenin cevap vermesi gereken sorular

Park ve bahçeler müdürlüğünde koordinatör olarak çalışan şahıs söz konusu ihaleye dahil oldu mu? Uygun olmayan şartlarla İhaleyi alan firma ve park bahçeler müdürlüğünde çalışan koordinatörün bağlantısı var mı? Uygunsuz ihale alan firmanın belediye park bahçeler müdürlüğündeki bağlantısı kim tarafından yapıldı?. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum