Kayapınar Kayyımı 300 milyonluk Millet Kıraathanesini tanıtıyor

Kayapınar Kayyımı 300 milyonluk Millet Kıraathanesini tanıtıyor
Reklam haberlerini Diyarbakır’daki yerel basına yaptırıyorlar, reklam ile ilgili egolarını ise billboarda para ödeyerek tatmin ediyorlar.

TİGRİS HABER- Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi yakın zamanda yapımını tamamladığı 300 milyonluk Millet Kıraathanesi ve içinde yer alan Halk Kütüphanesi, okuma salonlarının tanıtımını yapmak için billboardlara paralı reklam verdi. 300 milyon TL’ye mal olan Millet Kıraathanesi ve okuma salonlarıyla ilgili tanıtım reklamları kentte tartışma konusu oldu.

Geçtiğimiz günlerde Kaymakam, aynı zamanda kayyım Belediye Başkanı olan Arif Karaman, Millet Kıraathanesinin tanıtımını basın toplantısı ile yapmıştı. Ağırlıklı yerel basın mensuplarının katıldığı toplantıda Kaymakam, içinde halk kütüphanesi ve okuma salonlarının bulunduğu millet kıraathanesinin 300 milyon TL’ye mal olduğunu açıkladı.

300 milyon TL’ye mal olduğu açıklanan Millet Kıraathanesi ile ilgili yerel basın kapsamlı haberler yaptı. Kayapınar Belediyesi, haber tanıtımını yerel basına yaptırdığı Millet Kıraathanesi ile ilgili reklam tanıtımını ise bilbordlara verdi. Kentin tamamında billboardları süsleyen Millet Kıraathanesi görselleri ile ilgili billboard şirketine ne kadar ödeme yapıldığı da merak konusu oldu.

kayapinar-millet-kiraarthanesi-billboard-1.jpg*

Asıl mesele; İhtiyaç duyulduğu zaman yerel basına başvuran kentteki ilgili ve yetkililer, valilik, belediye, kurum ve kuruluşlar, her nedense reklam tanıtımlarını billboardlara, haberlerini de yerel basına yaptırma huyundan bir türlü vazgeçmediler. Yani tabiri caizse, hamallık yerel basına, hak edilen ücretler ise billboard şirketlerine. Yerel basının içinde bulunduğu ekonomik krize destek olmak yerine milyarlık şirketlere para aktarılmasının yanlışlığını duyururken, yerel gazeteleri de kendi haklarını korumaları için duyarlı olmaya davet ediyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum