VİDEO - Kayapınar’da kaldırım rezaleti

VİDEO - Kayapınar’da kaldırım rezaleti
Diyarbakır’da başta Musa Anter Caddesi olmak üzere, Kayapınar’daki cadde ve sokaklarda elektrik kablolarının yer altına alınması için kazılar yapıldı. 4 aydır kazılan kaldırımlar onarılmadı. Esnaf, toz-toprak içinde iş yapmaya çalışıyor.

TİGRİS HABERKayapınar İlçesi’nde başta  Musa Anter Caddesi olmak üzere, bölgenin tamamının kaldırımları 4 ay önce elektrik kablolarının yer altına alınması için kazıldı. Kablolar yer altına alındı, ancak 4 aydır kaldırımların onarım bitirilemedi. Kaldırımlar kazılırken, caddelerde bırakılan parke taşları da çalındı. Kazılan bozuk kaldırımlardan yürüyerek ev ve işyerine gitmeye çalışan vatandaşlar, ciddi mağduriyet yaşıyor. Bebek arabasıyla kaldırımlarda yürümek imkânsız hale gelirken, vatandaşların çoğu da toz içindeki kaldırımdan yürümek yerine cadde ortasından yürümeyi tercih ediyor.

kaldirim-2.jpg

Esnaf mağdur

Musa Anter Caddesi üzerinde dükkânı bulunan esnaflar da mağdur. Berber dükkânı işleten Zafer, “4 aydır bu kaldırımlar böyle. Elektrik kablolarını yer altına almak için kazdılar. Bir daha yapılmadı. Şikâyetçiyiz. Dükkânımız tozdan geçilmiyor. Muhtarlığa başvurduk, o da belediyeye başvurdu. Yapacağız diyorlar, ama henüz ortada bir şey yok” dedi.

İsa isimli esnaf ise, 10 bin lira harcayarak, dükkânının önünü kendi imkânları ile parke taşı döşemiş. Kaldırımların bir an önce onarılmasını isteyen İsa, “Her taraf toz toprak içinde. Kışa girmek üzereyiz eğer onarılmazsa çamurdan geçilmez” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum