Kayapınar’da refüj ve kavşaklara yeni düzenleme

Kayapınar’da refüj ve kavşaklara yeni düzenleme
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçe sınırlarında yeni imar alanlarında yer alan orta refüj ile kavşaklarda, peyzaj ve bitkilendirme çalışması başlattı.

TİGRİS HABER - Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Kayapınar ilçe sınırları içinde yeni imar alanlarında yer alan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı, Diclekent Bulvarı ve Mezopotamya Bulvarı 2’nci etabında bulunan orta refüj ile kavşaklarda peyzaj ve bitkilendirme çalışmalarına başladı.

Refüj ve kavşaklara sulama tesisatı

Kent trafiği açısından oldukça önemli bir konuma sahip olan kavşaklardaki çalışmalarda ekipler, ilk etapta bitkilerin verimli şekilde gelişimini sağlamak için altyapı işlemleri kapsamında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’na 2 bin 497 metre, Diclekent Bulvarı’na 2 bin 414 metre ve Mezopotamya Bulvarı 2’inci etabına 996 metre olmak üzere toplam 5 bin 907 metre uzunluğundaki orta refüjlere sulama tesisatı döşeniyor.

belediye-yeni-imar-alanlari-duzenleme-2.jpgSulama tesisatı çalışmalarının devam ettiği projede, altyapı işlemlerinin tamamlanmasının ardından Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, ihtiyaç duyulan alanlara gerekli toprak takviyesi yapacak.

150 bin adet mevsimlik çiçek

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, kavşakları bitki dikimine müsait hale getirdikten sonra alanlara, farklı tür ve renklerde toplam 150 bin mevsimlik çiçek ile 10 bin de çalıyı toprakla buluşturacak. Büyükşehir Belediyesi, kavşak ve orta refüj düzenleme işi kapsamında ayrıca caddelerin aydınlatmalarını sağlamak için de çalışma yürütecek. (Belediye Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.