Kayapınır’daki seçim bürolarının açılışlarına binler katıldı

Kayapınır’daki seçim bürolarının açılışlarına binler katıldı
BDP Kayapınır İlçe Örgütü tarafından Peyas ve Huzurevleri mahallelerindeki seçim bürolarının açılışlarına binlerce kişi katıldı.

Seçim bürolarının açılışında konuşan BDP Diyarbakır Eş İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, özgür yarınların çok yakın olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

DİYARBAKIR -BDP Kayapınar İlçe Örgütü, 30 Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçim çalışmaları kapsamında Peyas ve Huzurevleri mahallelerinde seçim bürolarının açılışını gerçekleştirdi. Seçim bürolarının açılışlarına BDP Diyarbakır Eş İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, BDP İlçe Başkanı Davut Kesen, Kayapınar Belediye Eş Başkan adayları Mehmet Ali Aydın ve Fatma Arşimet katıldı.  Binlerce kişinin katıldığı büro açılışlarında onlarca havai fişeğin patlatıldı. Yurttaşlar açılışlar öncesinde birbirinden güzel parçalar eşliğinde uzun süre halay çekti Saygı duruşuyla ardından açılışta ilk olarak konuşan BDP İlçe Başkanı Davut Keser,  Kürt halkının önderliğine ve sürece sahip çıkma bilinciyle seçim çalışmalarını büyük bir coşkuyla sürdürdüğünü belirti.

Bu seçimler birçok açıdan önemli

BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ise yaptığı konuşmada, “ Bu seçimler Sayın Öcalan'ı özgürlüğü, başlatılan sürecin nihai sonuca varması ve Rojava’daki halkımızın Demokratik Özerklik ilanı selamlamak adına önemlidir. Halkımız bu anlamda adaylarına sahip çıkması gelecek açısından önemlidir “ şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından seçim büroları Barış Anneleri ve katılımcılar tarafından kurdele kesimiyle açıldı.

 

bdp-kayapinar-secim-(1).jpg

bdp-kayapinar-secim-(2).jpg

bdp-kayapinar-secim-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.