Kayıp Miraç için 5 kişilik özel ekip oluşturuldu

Kayıp Miraç için 5 kişilik özel ekip oluşturuldu
Diyarbakır’ın Dicle İlçesine bağlı Kelekçiler köyünde geçtiğimiz yıl kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 3 yaşındaki Miraç için Bakanlığın 5 kişilik bir soruşturma ekibi kurduğu ve Savcılığın 42 ayrı senaryo üzerinde durduğu öğrenildi.

 TİGRİS HABER - Kayıp Miraç Çiçek’in soruşturmasını başından beri takip eden Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezinden Avukat Emin Çoban, son durumu Medyascope’ye anlattı. Avukat Çoban, soruşturmayı yürüten kadın savcının Miraç’ın başına gelebilecek 42 senaryo üzerinde durduğunu ve bunların üzerinde soruşturmaya yürüttüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Şeker ambalajlarında DNA incelemesi yapılmış”

“Savcılık olay üzerinde titizlikle duruyor. Bizim ve ailenin bütün taleplerini değerlendirip soruşturmayı yürütüyor. Olay yerinde Miraç kaybolduktan sonra 8 kilometrelik alan bin kişiden fazla bir ekiple aranmış. Kadavra köpekleri ile detaylı arama yapılmış. Suya düşme ihtimaline karşı Dicle nehri ve baraj gölünde dalgıçlarla arama yapılmış. Bölgede olayın olduğu gün giriş çıkış yapan araçların plakaları şüpheli olarak incelenmiş. Bakanlık ile birlikte 5 kişilik özel bir ekip oluşturulmuş. Şüpheli olabilecek kişilerin iletişim tespitleri yapılmış. Miraç’ın başına gelebilecek 42 senaryo araştırılıyor. Bölgedeki şeker paketleri ve kutularında bile DNA incelemesi yapılmış. Bir ihbar üzerine beton dökülen bir yerde beton kaldırılmış. Yani aslında çok detaylı ve titiz bir soruşturma yapılmış ancak şu ana kadar bir sonuca ulaşılmış değil.”

Kayıp çocuklar listesine alındı

Çoban, şu ana kadar yaklaşık 70 kişinin şüpheli olarak ifadesinin alındığını, soruşturmayı yürüten savcılığın her türlü eleştiri ve talebe açık olduğunu da ifade ederek, “Ancak, şu ana kadar bir sonuç alınmaması nedeniyle daimi arama kararı ile dosyanın faile meçhuller arasına konulması söz konusudur. Fail ve failler bulunmadığı için Miraç, şu anda Emniyet Genel müdürlüğünün kayıp çocuklar listesine alındı. Kişisel kanaatim Miraç’ın kaçırılmış olabileceği üzerinedir. Soruşturmayı yürüten savcının soruşturması sürüyor, umarım bu kadar detaylı yapılan bir soruşturmadan bir sonuç alanır” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.