Kaymakam ırkçı paylaşım yapan öğretmen için ne dedi?

Kaymakam ırkçı paylaşım yapan öğretmen için ne dedi?
Tigris Haber’e konuşan Nusaybin Kaymakamı Emre Yalçın, skandal paylaşım yapan öğretmen hakkında idari soruşturma açtıklarını belirterek, “Terbiyesizlik yapmışsa gereğini yaparız” dedi.

TİGRİS HABER- Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde görev yapan Büşra Tarım adlı öğretmenin skandal paylaşımına tepkiler sürerken, Nusaybin Kaymakamı Emre Yalçın Tigris Haber’e konuştu. Tarım’ın paylaşımlarıyla ilgili idari soruşturmanın başlatıldığını belirten Yalçın, “Öğretmen beyanında hesabının çalındığını söylüyor. Biz öğretmenin verdiği beyanlar doğrultusunda bir açıklama yaptık. Ancak sonra farklı yerlere çekildiği için kaldırdık. Şuan Emniyet birimlerimizin siber suçlarla mücadele bürosu bu hususu araştırıyor. Terbiyesizlik yapmışsa gereğini yapacağız. Öyle bir ifade kullanmak kesinlikle ayıptır. Arkadaşlar bakıyor. Bir iki güne kadar netleşir. Biz kesinlikle hiçbir terbiyesizliği kabul etmeyiz. Bazen insanların basireti bağlanır, ama kamu görevlilerinin bağlanamaz. Böyle bir paylaşım yapmışsa hukuki anlamda hesabını verir” dedi.

Güvenlik nedeniyle okula gitmiyor

Muhabirimizin, “Öğretmen hala görevde mi?” sorusunu yanıtlayan Yalçın, “Güvenlik bakımından şuan okula gitmiyor. Cuma gününe kadar olayın sonuçlanmasını bekliyoruz. Sorduğumuz kadarıyla öğretmen ve velileri kendisini çok seviyordu. Hayırsever bir yönü de vardı. Biz kimseyi kırmadan dökmeden olayı araştırıp karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Tahammülüm kalmadı

Nusaybin İlçesi’nde bulunan Girmeli Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde matematik öğretmenliği yapan Büşra Tarım sosyal medya hesabından, “Artık tayinim çıkabilir mi. Allah’ım insanların Kürtçe konuşmasına tahammülüm kalmadı da” paylaşımında bulunmuştu. Binlerce kişi bu paylaşım nedeniyle Tarım’ın görevden alınmasını istemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.