Kaymakam ‘kreşin’ faturasını polislere kesti

Kaymakam ‘kreşin’ faturasını polislere kesti
“Belediye meclis üyeleri binayı işgal etti, bunları neden dışarı atmadınız” diyen Kaymakam, iki polis amirini görevden uzaklaştırdı. 

Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç skandallarla gündeme gelmeye devam ediyor. Seçim öncesi Belediyenin birçok taşınmazını farklı kurumlara tahsis eden Kaymakam Koç, çocuk kreşinde yaşanan gelişmelerin faturasını da iki polis amirine kesti. Müftülüğün, 3 aydan bu yana tahsisi yapılan kreş binasından içere bile girmedikleri öğrenilirken, Kaymakam Koç’un, olayların baş aktörü olan müftü vekili İsmail Fakırullahoğlu’na soruşturma açmadı. 

Diyarbakır’da, yerel seçimlerden önce Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkanvekilliği görevini yürüten kayyum Ünal Koç, Belediyeye ait 19 taşınmazı farklı kurumlara tahsis etti. Tahsis edilen binalar arasında Çocuk Kreşi de bulunuyor. Kaymakamlık, söz konusu kreşi 19 Mart tarihinde Kayapınar Müftülüğüne tahsis etti. Kreş binası Mart ayından bu yana müftülüğe hasis edilmesine rağmen, müftülük binanın anahtarını bile almadı. Belediyenin HDP’ye geçmesi ile birlikte müftülük kreş binasına sadece bir tabela astı. 

Sadece tabelası vardı

Ancak yerel seçimlerden sonra Kayapınar Belediye Başkanlığına HDP’li Keziban Yılmaz seçildi. Yılmaz Başkanlığında geçtiğimiz hafta toplanan Belediye Meclisi, önemli kararlar aldı. Belediye Meclisi, Kayyum tarafından Müftülüğe tahsis edilen çocuk kreşi ile ilgili alınan encümen kararını iptal etti. Kararın iptal edilmesinden sonra Belediye müftülüğe yazı yazarak, binanın boşaltılmasını istedi. Ancak binada sadece tabelası bulunan Kayapınar Müftülüğü yetkilileri çocukların kreşte olduğu sırada binanın kendilerine ait olduklarını belirterek, çocukların çıkartılmasını istedi. Olayın büyümesi üzerine kreş binasına gelen Belediye Başkanı Yılmaz ile Kayapınar Müftü vekili İsmail Fakırullahoğlu arasında tartışma yaşanmıştı. 

94225.jpg

Saygı duyacağız

Tartışma sırasında belediye başkanı Yılmaz, “Bu kurumu size geri vermekten vazgeçtik ve vazgeçme hakkımızı kullandık. Bir hakkınızın olduğunu iddia ediyorsanız mahkeme yolu açık. Mahkeme ne karar verirse siz de saygı duyacaksınız biz de saygı duyacağız” demişti. 

İmamlara sevin

Kreş önünde belediye başkanı ile tartışan Fakırullahoğlu, “Burası müftülüğe ait bir bina. Mülkü amir bize boşalt derse boşaltırız. Müftülüğü, devleti ve imamları sevin” diyerek binadan ayrılmıştı. 
Yaşanan bu tartışmanın ardından müftü Fakırullahoğlu, durumu polise bildirdi. Kreş binasına gelen polisler Belediye Başkanı Yılmaz ile görüştü. Polis memurlarına belediye meclisinin aldığı kararı gösteren Yılmaz, binanın kendilerine ait olduğunu söyleyerek, yasalara ve kararlara uymayan müftülük yetkililerinin binadan çıkartılmasını istedi. 

Meclis üyelerini yaka paça dışarı attırdı

Müftünün durumu Kayapınar Kaymakamına iletmesinden sonra kreş binasına gelen Kaymakam Ünal Koç, korumalarına talimat vererek kreş binasında bulunan Belediye meclis üyeleri ile kreş çalışanı öğretmenlerin çıkartılmasını istedi. Koç’un talimatı ile yapılan müdahale sırasında meclis üyeleri yaka paça dışarı atılmıştı. 
 

İşgal ediyorum, dava açın

Bu gelişme üzerine Belediye Başkanı Yılmaz, Kaymakam Koç ile görüştü. Yılmaz, “Kaymakam bey ile yaptığımız görüşmede binanın bize ait olduğunu söyledik ve aldığımız meclis kararını gösterdik. Ancak kaymakam bey ‘Burayı ben işgal ediyorum, size vermiyorum, gidin dava açın’ dedi.”

Faturayı polislere kesti

Kreşle ilgili olay yargıya intikal edilirken, Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç bir skandala daha imza attı. Kaymakam Koç olayların yaşandığı gün polis memurlarına “Binayı PKK üyeleri işgal etti, binayı boşaltın” talimatı verdi. Kaymakam Koç söz konusu talimatın yerine getirilmediğini iddia ederek, iki komiseri açığa aldı. 

Kanunsuz emir verdi

Konuyla ilgili görüştüğümüz hukukçular, görevden uzaklaştırma ve binayı boşaltma kararlarının hukuka ve usule uygun olmadığını dile getirdi. Binanın boşaltılmasıyla ilgili verilen talimatın kanunsuz olduğuna vurgu yapan hukukçular, darbe döneminde FETÖ’cülerin verdiği kanunsuz emirler nedeniyle çok sayıda kişinin mağdur olduğunu hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum