Kaymakamın Müftülüğe tahsis ettiği bina soyuldu

Kaymakamın Müftülüğe tahsis ettiği bina soyuldu
Diyarbakır’da, Kayapınar Belediyesinden alınıp Müftülüğe tahsis edilen ancak herhangi bir hizmetin verilmediği çocuk kreşi hırsızlar tarafından soyuldu. Şüpheli Kayapınar Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından suçüstü yakalandı.

Diyarbakır’da, yerel seçimlerden önce Kayapınar Kaymakamlığı tarafından Müftülüğe tahsis edilen ancak herhangi bir hizmetin verilmediği çocuk kreşi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Önceki gün kreşe giren S. Y adlı kişi içerde bulunan bilgisayar, televizyon, bilgisayar ekranı ve bilgisayar kasasını çaldı. Hırsızlık olayının polise bildirilmesi üzerine ekipler harekete geçti. Kamera kayıtları üzerinden çalışma yapan polis şüpheliyi bir parkta buldu. S.Y adlı şüpheli gözaltına alınırken, malzemeler Alişan Polis Karakoluna teslim edildi.  Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

kayapinar-kres-(1).jpg

Anahtar Müftülüğe teslim edilmişti

Kayapınar Kaymakamlığı yerel seçimler öncesi, İlçede bulunan çocuk kreşini Müftülüğe tahsis etti. Kurum müftülüğe tahsis edilmesine rağmen burada herhangi bir faaliyet yapılmadı. Seçimden sonra HDP ve Ak Partili meclis üyeleri, kayyum tarafından müftülüğe tahsis edilen ‘Kayapınar Çocuk Kreşi’ ile ilgili kararı oy birliği ile bozdu. Alınan karar müftülüğe iletilerek, kurumun boşaltılması istenmiş ancak müftülük yetkilileri binayı boşaltmayacaklarını belirterek, çocukların kreşte olduğu sırada binanın kendilerine ait olduğunu öne sürüp boşaltılmasını istemişti.  Bunun üzerine kreş binasına gelen Belediye Başkanı Keziban Yılmaz ile Kayapınar müftü vekili İsmail Fakırullahoğlu arasında tartışma yaşanmıştı. Bu tartışmanın ardından kreş binasına gelen Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç’un korumaları Belediye meclis üyelerini yaka paça dışarı atmıştı. Bu olayın ardından Kaymakam Koç, binanın anahtarını Müftülüğe teslim etmişti.

kayapinar-kres-(2).jpg

Olayın faturası polislere ve çocuklara kesildi

Öte yandan yaşanan bu olayın ardından Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç, “Belediye meclis üyeleri binayı işgal etti, bunları neden dışarı atmadınız” diyerek, iki polis amirini görevden uzaklaştırmıştı. İki haftadan bu yana herhangi bir faaliyetin yapılmadığı binada 17 çocuk kreşte eğitim görüyordu.

 

Berçem KARTAL-ÖZEL

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.