Kaymakamlık Kürtçe yazışmayı kabul etmedi

Kaymakamlık Kürtçe yazışmayı kabul etmedi
Diyarbakır'ın Sur Kaymakamlığı, belediyenin gönderdiği Kürtçe yazılı meclis kararlarını "mevzuata aykırı olduğu" gerekçesiyle iade etti

Diyarbakır - Diyarbakır'ın Sur Kaymakamlığı, belediyenin gönderdiği Kürtçe yazılı meclis kararlarını "mevzuata aykırı olduğu" gerekçesiyle iade etti.

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, yaptığı açıklamada, bir süre önce yazışmaları çok dilli yapmak için karar aldıklarını, buna istinaden Sur Kaymakamlığı'na meclis kararlarını hem Türkçe hem de Kürtçe gönderdiklerini belirtti. Kaymakamlığın Türkçe olan resmi yazıyı kabul ettiğini bildiren Demirbaş, şöyle konuştu:

"Sur Kaymakamlığı'na gönderdiğimiz Kürtçe yazılı meclis kararları ise geri gönderildi. Türkçe olanı kabul edilmiş, fakat Kürtçe yazılanlar geri gönderilmiş. Ben de belediye personeline yönelik bir genelge çıkardım. Genelgede, bundan sonra iç ve kurumlarla yazışmaların çok dilli yapılmasını istedim. Yazışmalar Türkçe, Kürtçe, Süryanice, Ermenice ve Arapça olacak."

 Bu arada Kaymakamlıkça, belediyeye gönderilen yazıda "Kaymakamlığımıza gönderilen 10 Ocak 2014 tarihli yazılarınız mer'i mevzuata aykırı olduğundan iade edilmiştir" ifadesi yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.